Kell az extra hazai pályán

Kedden 18 órától (élőben a hunvolley.tv-n) a Don Bosco Sportközpontban fogadja a Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE-t a bajnoki elődöntő második mérkőzésén.

Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője tudja, hol „ment el” a szombati, első mérkőzés, melyet a PSE nagy csatában nyert meg öt játszmában.

„Egy óra tíz perc koncentrálás után fejben szétestünk egy kicsit, megcsúszott a védekezésünk, nem mindig ott blokkoltunk, ahol kellett volna. Ezek mind a koncentráció hiányának a számlájára írhatók” – mondta a 41 éves szakember érdeklődésünkre. „Ezt követően elkezdtünk egymással csipkelődni, hogy ki-miért ott van és miért nem ott, el is veszítettük a fonalat. Ennek ellenére a negyedik játszmában rendben volt a fogadásunk, de rossz megoldásokat alkalmaztunk. Ezt kell csiszolni, kijavítani.”

Adódott a kérdés: ilyen kevés idő mire elég? Toronyai szerint a regeneráció az egyik legfontosabb, és reméli, sikerül kedden meglepniük a friss Magyar Kupa-győztes fővárosiakat.

„A pihenőidőt biztosítani kell a játékosok számára, egyébként sem lehet már ilyen rövid időn belül sok újat tanulni. Szerintem elég jól működött az, amit elgondoltunk, de ezt a mentális dolgot jobban ki kell tolni, mert a Pénzügyőr ellen végig koncentrálni kell. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, de hát ilyen az elődöntő, mind a két csapat tudta, nem lesz itt könnyű meccs. Remélem, kedden mi hagyjuk el győztesen a pályát. Aki fejben higgadtabb marad és jobb megoldásokat választ, nagy lépést tehet a siker felé, vagyis nagyon kellenek az extrák. Az eddigi meccseinken Reffattit sikerült negyven százalék körül tartanunk, ami a támadási hatékonyságát illetti, de most nagyon megszívta magát, hetven százalékkal teljesített.”

A találkozó zárt kapus, de a hunvolley.tv élőben közvetíti azt.

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)