Kerékpáros vándortáboroztak röpiseink – beszámoló!

Tartalmas, egyhetes Felső-Tisza-Vidéki kerékpáros vándortáboron van túl az Ádámos Bringások 20 fős csapata. 264 kilométert teljesített a csapat olykor kánikulában, olykor szakadó esőben, de töretlen kitartással, saját határait feszegetve.

Máté Zsolt testnevelő/edző beszámolója:

Fehérgyarmat – Penyige-Tivadar- Vásárosnamény-Gergelyiugornya- Tuzsér- Kisvárda útvonalat bejárva ismerkedtünk a Szamos, a Túr és a Tisza által ölelt vidék titkaival. Utunk során végig kísért minket a nemzeti imánk, a Himnusz írójának, Kölcsey Ferencnek a szelleme, megelevenedett a szemünk előtt Tarpán Esze Tamás, aki a II. Rákóczi Ferenctől kapott zászlók kibontásával elindította a tiszaháti felkelést.

Csarodán és Lónyán a térség legszebb templomaiban járhattunk. Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk a tiszacsécsei kenyérlángos után az ukrán határtól pár kilométerre. Megfürödtünk a Túr-bukógátjánál a Tiszába tartó kellemes vízben. Működésközben láttuk a Túristvándi vízimalmot. A szőke Tiszán kétszer is komppal keltünk át a túlpartra, míg Vásárosnamény térségében egy felejthetetlen hajókirándulásnak is részesei lehettünk. Remek emberek segítségével szereztünk örök élményeket utunk során.

Fáradtan, olykor elcsigázva értünk minden alkalommal a napi szakasz céljába, de alig telt el egy kis idő, máris felállítottuk szeretett sportágunk pályáját és hálóját, és indult a röplabda. A csapat gyakorlatilag minden tagja a VRCK korosztályos csapatainak tagjaként értő módon űzte a röplabdát, amely mosolyt csalt az arcokra és még erősebb köteléket szőtt a résztvevők között, miközben egymást biztatva remek közösség kovácsolódott össze az egy hét alatt a Felső-Tisza-Vidéki kerékpáros vándortáborban.

Köszönjük mindenkinek, aki segítette az utunkat!

(fotók: Máté Zsolt)