Kétszettes hátrányból még felállt a Vegyész, de nyerni már nem tudott

A rengeteg hiba megbosszulta magát: hiába állt fel kétszettes hátrányból a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Dág KSE vendégeként, végül a hazaiak nyertek öt szettben az Extraliga alapszakaszának 6. fordulójában.

Cziczlavicz Dávidra betegség, Péter Benedekre sérülés miatt nem számíthatott Toronyai Miklós vezetőedző, de a hét folyamán ismét több edzést kellett kihagyniuk játékosoknak betegség miatt. Mindezek ellenére a győzelemért utazott a GreenPlan-VRCK a Suzuki Arénába.

Hosszú, látványos labdamenetekkel kezdődött a mérkőzés, de a Dág járt mindig legalább egy ponttal ellenfele előtt. A Vegyész játékosai közül csak Jan Jirásek tudta jó százalékkal megoldani a labdáit, a dágiak 20-16-ra megléptek, miközben Óhidi Richárd érkezett feladni. Innen kapaszkodtak fel Bibók Balázsék, lendületük azonban csak a szettlabdáig repítette őket, egy ajtó-ablak helyzetet elrontottak (22-24). A hazaiak innen fordítottak, és Kun Benedek vezérletével az izgalmas hajrát sikerült megnyerniük (32-30, 1-0).

A fordulást követően is szorosan alakult az eredmény, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a végjátékba is 18-18-cal érkeztek meg a felek. Igazán remek hangulatot teremtettek a szurkolók, a GreenPlan-VRCK-t egy maroknyi tábor kísérte el. A Dágnak sikerült kétpontos előnybe kerülnie (22-20), amit meg is őrzött, így ismét két ponttal ugyan, de nyert, tehát már kétszettes volt a fórja (25-23, 2-0).

A harmadik szettre visszajött Gurszkij feladni, és annak ellenére, hogy a ziccereket továbbra sem sikerült értékesíteni, hárommal ellépett a Kazincbarcika (8-5). Bohdan Velicsko jól blokkolt középen, aztán Buzás Miklós, a dágiak fiatal edzője második idejét is kikérte (8-14). Porszem került a vendégek gépezetébe, zárkózni kezdett a Dág, Garan Bálinték azonban gyorsan helyretették magukat (13-20), össze is jött a szépítés (16-25, 1-2).

A hullámvasút tovább folytatódott a negyedik szettel is. A borsodiak olykor egészen szép dolgokat, máskor rossz megoldásokat mutattak be, utóbbinak köszönhetően – illetve a Dág harcossága is közrejátszott – 7-13-ról hatpontos előnyüket leadták egyre. Ekkor a Dág ragadt be (13-18) majd újfent pislákolni kezdett bennük valami, amikor Jirásek a 28. pontját is megszerezte (16-21). Péter Márton kétszer is villant még a hajrában, csapata pedig kiharcolta a döntő szettet (20-25, 2-2).

Jobban kezdte a Dág az ötödik felvonást (4-2), a Vegyész játékosai nagyon pontatlanul röplabdáztak, ötpontos hazai előnnyel fordultak a felek (8-3). Toronyai játékosai igyekeztek magukat összekapni, de ebből a gödörből már nem tudtak kimászni (15-9, 3-2).

A sok hiba megbosszulta magát, egy pontot szerzett csak a GreenPlan-VRCK, míg a Dág kettővel gazdagodott. Legközelebb november 4-én játszik a Vegyész, akkor hazai pályán fogadja majd a Dunaújvárosi KSE-t.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ
Dág KSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-2 (30, 23, -16, -20, 9)
Suzuki Aréna, Esztergom, 120 néző. V.: Árpás, Nagy.
Dág: Szabó 1, Kun 23, Sow 3, Csordás A. 10, Krupánszki 16, Flachner 12. Csere: Farkas (liberó), Molnár T., Bandi, Nagy 1, Pongó, Czibula (liberó). Vezetőedző: Buzás Miklós.
Vegyész: Gurszkij 2, Péter M. 11, Velicsko 11, Bibók 26, Jirásek 30, Garan 3. Csere: Kiss (liberó), Óhidi 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a Dágnak. Szurkolóinknak köszönjük, hogy elkísértek minket.