Kovács nehéz mérkőzésre számít Dágon

A Vegyész RC Kazincbarcika 1-0-ra vezet a bronzcsatában a Dági KSE ellen, miután szombaton 3-0-s győzelmet arattak Kovács Zoltánék hazai pályán. Szerdán a dunántúli együttes otthonában folytatódik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc.

Kovács csapata legeredményesebb játékosa volt szombaton, összesen 14 pontot szerzett. A rutinos ütő honlapunknak elmondta, hogy a nyitást stabilizálnia kell a Vegyésznek, és ha ez sikerül, még akkor sem számíthat könnyű mérkőzésre a gárda.

„Sok szervát rontottunk, szerencsére a Dág is, így ez most nem bosszulta meg önmagát, de máskor végzetes hiba lehet” – mondta a vrck.hu-nak Kovács. „Ebben a tekintetben fejlődnünk kell, hiszen az ellenfél azonos szinten van velünk, és ha nem vigyázunk, könnyen bajba kerülhetünk. Célunk természetesen a győzelem megszerzése, de én nagyon nehéz mérkőzésre számítok.”

Az első találkozón Toronyai Miklós feladó jól elosztotta a labdákat, a szélütők mellett a centerek is sokat voltak foglalkoztatva. A szerdai mérkőzés azonban azért lesz nehezebb a VRCK számára, mert sokan munkából fognak a találkozó helyszínére indulni, mely 18 órakor kezdődik.

„A Kecskemét elleni elődöntőben ugyan nyertünk egy szettet a hétközi meccsen, de érezhető volt a társaságon a fáradtság, ami később a koncentráció hiányához is vezetett” – folytatta Kovács. „Dág ellen otthon végig tudtunk fókuszálni, ennek is volt köszönhető, hogy a szoros végjátékokból rendre mi jöttünk ki jobban.”

Ha a Vegyész nyer szerdán, úgy szombaton Kazincbarcikán akár már a bronzérmet is megszerezheti. Viszont ahogy Kovács is fogalmazott, ez nem lesz egyszerű feladat.

tm (főcímkép: opont.hu)