Bokor: Ezúttal mi voltunk gyengébbek

A férfi röplabda NB I bronzcsatájának szerdai mérkőzésén a Vegyész RC Kazincbarcika 3-1-re kikapott a Dági KSE vendégeként, így az állás az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában egyenlő.

image-cca6a7426dbe8716acc0458e07a73dcbc8ef52ea5478f99fc54d02c81aa909f2-VAz első találkozón a Vegyész végig egyenletes teljesítményt tudott nyújtani, ez azonban szerdán már nem jött össze. Dudás András vezetőedző ugyanazt a kezdőt küldte pályára, mint a hétvégén, viszont a csapat teljesítménye az első szettben egyáltalán nem volt meggyőző. A második szettet ugyan a VRCK simán nyerte, a harmadikat és a negyediket nagy csatában elveszítette.

Hogy pontosan mi is volt a vereség oka, arról Bokor Elek csapatkapitány beszélt a vrck.hu-nak.

„A legnagyobb gond az volt, hogy amíg otthon végig jól játszottunk, most hullámzó volt a teljesítményünk” – mondta a csapat átlója, aki három évvel ezelőtt Dágon már örülhetett bronzéremnek a Vegyésszel. „Amíg az ellenfél nálunk sok nyitást rontott, addig szerdán ezt a számot redukálni tudta, a mi fogadásunk pedig romlott. Ebből kifolyólag a centereink most nem tudtak annyi labdát kapni, amennyit kellett volna. A második szettben Szabó Máté helyére beállt Csányi Tamás, innen már szorosabb is volt a meccs. Sok energiánkat felemésztette az, hogy a harmadik és a negyedik szettben is többször négypontos hátrányból kapaszkodtunk vissza, így most a végjátékokban nem mi, hanem a dágiak örülhettek.”

Bokor hiányolta azokat az apró játéktördeléseket, melyeket Dudás edző remekül alkalmazott a bronzcsata első felvonásán. Akkor a vezetőedző Balázs Dávidot és Gulyás Ádámot szerválni, míg Surányi István blokkolni küldte be, viszont Dágon ezt a taktikát nem alkalmazta Dudás.

„Kicsit hiányoltam azt, hogy a cseréink beálljanak, hiszen vannak köztük jól szerváló játékosok, akik a flott szervákkal zavarba tudják hozni az ellenfelet” – magyarázta Bokor. „Surányi ugyan beállt egy fél szettre Blázsovics Péter helyére, de még Daniel Oravec, a Vegyész korábbi trénere is azt mondta a pálya széléről, hogy muszáj lenne lassítani a játékot. Egy kis vérfrissítéssel akár zavarba is hozhattuk volna az ellenfelet.”

Folytatás szombaton, Kazincbarcikán.

Emlékeztető
NB I-es férfi röplabdamérkőzés, rájátszás, a 3. helyért, 2. meccs
Dág – Vegyész 3-1 (20, -14, 23, 24)

tm