Közel 6000 kilométer vár a csapatra

Idén a Vegyész RC Kazincbarcika, hosszú évek után, ismét érdekelt lesz az európai kupaporondon. Ez azonban azt is jelenti, hogy többórás utak várnak a csapatra Csehországba, Szlovéniába és Nyugat-Ausztriába.

Amikor a srácok Pécsre vagy Kaposvárra utaznak bajnoki mérkőzésre, nem igazán örülnek neki, hiszen a négy-öt órás buszutak fárasztóak. Pécsre 450 kilométer az út, de az idei évben még ennek is örülni lehet, hiszen a harmadik MEVZA-torna helyszínére, a Nyugat-ausztriai Innsbruckba 956 kilométert kell megtenni. A szlovéniai Kamnik és Ljubljana 671 illetve 688 kilométerre van Kazincbarcikától. A Challenge Kupa-meccsre a csehországi Ceske Budejovicében kerül sor, ami 665 kilométerre fekszik otthonunktól.

A négy út tehát nagyjából 3000 kilométer, és még ebbe nem kalkuláltuk bele a visszautat. Így rögtön 6000-nél tartunk. Ez akkor lehet rövidebb, ha a Challenge Kupa-találkozó után pár nappal rendezik a kamniki MEVZA-fordulót, akkor ugyanis Csehországból egyből Szlovéniába vezet a VRCK útja.

tm