Ma a MAFC-hoz látogatunk

Kedd este 18.45-től a MAFC vendégeként lép pályára a VRC Kazincbarcika a férfi röplabda-bajnokság alapszakaszában. A hazaiak két győzelmet arattak eddigi öt meccsükön, edzőjük klubunk korábbi játékosa, Schildkraut Krisztián.

A MAFC a hétvégén a Sümeg otthonában nyert 3-1-re, és szerzett ezzel fontos győzelmet, aminek köszönhetően a tabellán is felugrott az ötödik helyre. Schildkraut Krisztián játékos-edző együttese az első két szettet meglehetősen magabiztosan húzta be, és bár a harmadikat elveszítette, a negyedikben ismét sikerült győznie.

A veterán feladó már nem lép pályára minden mérkőzésen, de a VRCK elleni derbit biztosan nem hagyja ki. Mivel a MAFC terme kicsi (minden irányba…), ezért a kazincbarcikaiaknak figyelniük kell, nehogy meglepetést okozzanak a hazaiak. Erre hívta fel a figyelmet Daniel Oravec vezetőedző is.

„Felugrásból szinte lehetetlen nyitni, nem igazán lehet feldobni a labdát, a fogadásoknál is ügyelni kell, hogy a labda ne érintse a plafont” – fogalmazott a szlovák szakember, akinek együttese a hétvégén a horvát bajnokot és szlovák aranyérmest is legyőzte a MEVZA 2. tornáján. „Ezek a sikerek sokat jelentenek nekünk, de most más feladat vár ránk. Ezúttal a bajnokságban kell bizonyítanunk, és nem lesz könnyű dolgunk, ebben biztosak vagyunk. Szeretnénk ezúttal is szettveszteség nélkül nyerni, ehhez koncentrációra és magabiztos játékra lesz szükségünk.”