Magabiztos kezdés az Extraligában

Vasárnap délután a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra nyert a magyar utánpótlás-válogatott ellen Rácalmáson a férfi röplabda Extraligában.

Blázsovics Péter pontjával kezdődött a találkozó, majd Szabó Vilmos volt háromszor eredményes. Erre Marcílio Bragától jött egy jó ütés és két remek ásznyitás, aztán a Vegyésznél Árva Milán, Juhász Péter és Carlos Páez is feliratkoztak a pontszerzők közé. Jól, hiba nélkül röplabdázott a címvédő, 19-nél már tízzel vezetett. A hajrában a sáncmunkában jeleskedett Marek Kardos együttese, a szett megnyeréséhez 15 percre volt szüksége (12-25, 0-1).

A térfélcserét követően a VRCK villámrajtot vett (3-10), jöttek is a cserék mindkét oldalon, a sötét mezeseknél beállt Toronyai Miklós és Bibók Balázs is, nem sokkal később pedig Budai Balázs léphetett pályára. Már 16-nál megvolt a tízpontos előny, és bár a végén még kozmetikázott a válogatott, ez a szett sem forgott veszélyben (16-25, 0-2).

A harmadik szettben kezdett a legjobban a válogatott, azonban a játszma derekán Péter Mártonék megléptek négy-öt ponttal, amit már nem adtak le (18-25, 0-3). Az évet egy magabiztos győzelemmel sikerült kezdenie a Vegyésznek, amelyben a center Rodrigo Moraes még nem játszhatott. A VRCK legközelebb január 11-én lép pályára, 17 órától a MAFC-BME lesz az ellenfele a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
Magyar utánpótlás-válogatott – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-12, -16, -18)
Rácalmás, 50 néző. V.: Soltész, Varjasi.
Válogatott: Iván G. 1, Szabó V. 8, Tomanóczy B. 2, Boa 9, Péter B. 3, Flachner K. Csere: Balázs (liberó), Majoros 3, Iván B. 4, Mikuláss 2, Laczi 2, Csendes 4. Edző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Páez 3, Blázsovics 7, Juhász 7, Braga 14, Árva 12, Péter M. 3. Csere: Vitko (liberó), Toronyai 1, Bibók 2, Budai 4. Vezetőedző: Marek Kardos.

Marek Kardos: Taktikusak és fegyelmezettek voltunk, akik pályára léptek, azok éltek a lehetőséggel, jól játszottak. Nem engedtünk ki, ennek köszönhetjük a magabiztos győzelmünket.

(fotó: vrck.hu – archív)