Már vasárnap, a válogatott ellen indul az Extraliga

Nem várt találkozóval kezdi meg szereplését a férfi röplabda Extraligában az A-csoport alapszakasz-győztese, a Vegyész RC Kazincbarcika. Ellenfele a magyar utánpótlás-válogatott lesz január 5-én, Rácalmáson.

Az A-csoportból a címvédő VRCK mellett a MAFC-BME és a Kecskeméti RC jutott be az Extraligába, míg a B jelű hatosból a Pénzügyőr SE, a Fino Kaposvár és a DEAC kvalifikálta magát. Ugyan a csapatok hónapokkal ezelőtt kérték, hogy az eredeti tervekkel ellentétben az utánpótlás-válogatott ne az Extraligában, hanem az NB I Ligában szereplőkkel mérje össze tudását január és április között, végül az elnökség ezt nem hagyta jóvá.

Az Extraliga menetrendje is változott az ünnepek alatt. Eredetileg a csapatoknak december 16-ig le kellett adniuk a hazai találkozóik időpontjait, de mivel december 20-án a Kecskemét kikapott, egy nappal később pedig a VRCK nyert az up-válogatott ellen, változott a tabella állása, tehát borult minden. Eredetileg a VRCK lemondott a módosításról, de végül a kecskemétieknek teremproblémáik adódtak, így a két ünnep között mindent újra kellett tervezni (egyelőre ezért is nem érhető el a program a honlapunkon), és még a válogatott elleni találkozót is kiírták január 5-ére.

„Nem várt találkozóval kezdünk, de ez van. Elutazunk Rácalmásra, játszunk a válogatott ellen, habár a versenykiírásból egyelőre senki számára nem derült ki kristálytisztán, ezúttal is beleszámít-e a pontszámításba a válogatottal vívott találkozó eredménye, vagy sem. Mindegy is, mert meccs lesz, mi pedig nyerni szeretnénk, és a fiúk is ennek megfelelően várják a vasárnapot” – mondta röviden Marek Kardos, együttesünk vezetőedzője.

A válogatottat – amely karácsony után bronzérmet szerzett a korosztályos MEVZA-tornán, a masszőrje pedig Balázs István gyúrónk – néhány hete már legyőzte a Vegyész. A vasárnapi találkozó 16:30-kor kezdődik a rácalmási sportcsarnokban. Együttesünk legújabb igazolása, Rodrigo Moraes még nem léphet pályára ezen az összecsapáson, a játékengedélye egyelőre nem érkezett meg.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Csütörtökön már csapattársaival edzett klubunk legutóbbi igazolás, a center Rodrigo Moraes. Íme, néhány fotó Mudo első labdás edzéséről. 📷©️vrck.hu

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,

A Vegyész első hazai találkozóját január 11-én, szombaton vívja 17 órától a MAFC-BME ellen, majd négy nappal később a Pénzügyőr SE-t fogadja a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

 A VEGYÉSZ EXTRALIGA-MENETRENDJE
Január 5. (vasárnap), 16.30: Utánpótlás válogatott – VRCK
Január 11. (szombat), 17.00: VRCK – MAFC-BME
Január 19. (vasárnap), 17.00: Pénzügyőr SE – VRCK
Január 26. (vasárnap), 18.00: VRCK – Debreceni EAC
Február 2. (vasárnap), 18.00: VRCK – Fino Kaposvár
Február 9. (vasárnap), 17.00: Kecskeméti RC – VRCK
Február 23. (vasárnap), 19.00: MAFC-BME – VRCK
Március 1. (vasárnap), 17.00: VRCK – Pénzügyőr
Március 8. (vasárnap), 18.00: Debreceni EAC – VRCK
Március 13. (péntek), 18.00: Fino Kaposvár – VRCK
Március 22. (vasárnap), 18.00: VRCK – Kecskeméti RC

(főcímkép: vrck.hu / Kovács Loretta)