Rangadót nyertek juniorjaink az év első mérkőzésén

Péntek kora este a Vegyész RCK U21-es csapata a Gyöngyösi RSE együttesét fogadta hazai környezetben a férfi röplabda NB II Kelet A-csoportjának 12. fordulójából előrehozott mérkőzésén.

A mieink kicsit idegesen kezdtek, a rutinos gyöngyösiek már három ponttal is vezettek a nyitó játszmában. A holtpontról Csizmadia Tamás jó nyitásainak köszönhetően sikerült elmozdulni, és végül magabiztosan meg is nyerte ezt a felvonást a Vegyész. A folytatásban már kevesebbet hibáztak a hazaiak, a második szettben ugyancsak 18 pontot engedélyeztek a hevesieknek, de a harmadikban is csak eggyel többet.

„A sikernek örülök, láttam szép dolgokat is, de a találkozó után a fiúknak rögtön elmondtam, mégsem voltam elégedett” – fogalmazott Toronyai Miklós edző a vrck.hu-nak. „Mégpedig a pályán teremtett hangulattal, azzal, hogy síri csendben játszottunk, nem örültünk a pontoknak. Én ezt nem tudom elfogadni, és remélem, ez volt az utolsó ilyen mérkőzésünk. Ettől függetlenül tényleg tudtunk bemutatni szép megmozdulásokat, olykor taktikailag is fegyelmezettek maradtunk. Új felállásban játszottunk, a korábbi kétfeladós rendszert egyfeladósra cseréltük, és az egy közös edzés ellenére jól vizsgáztak ebből a fiúk.”

FÉRFI RÖPLABDA NB II, KELET, A-CSOPORT, 12. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika U21 – Gyöngyösi Röplabda SE 3-0 (18, 18, 19)
Városi Tornacsarnok, Kazincbarcika, 63 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.
Vegyész: Csizmadia, Földes, Fecske, Bibók, Simkó, Garan. Csere: Tóth (liberó), Henez, Lőrincz. Nem játszott: Lévai L., Gálik, Péter. Edző: Toronyai Miklós.

Sikerének köszönhetően junior csapatunk így már matematikailag is megnyerte az A-csoportot.

(fotó: vrck.hu / Kovács Loretta, archív)