Juniorjaink már alapszakasz-győztesnek mondhatják magukat

Három fordulóval a vége előtt a férfi röplabda NB II Kelet A-csoportját gyakorlatilag már megnyerte a Vegyész RCK junior csapata.. Toronyai Miklóssal, U21-es csapatunk edzőjével beszélgettünk.

Nehéz helyzetben van junior csapatunk, ugyanis az együttes alig tud közösen edzeni, hiszen Bibók Balázs, Csizmadia Tamás, Földes Dániel, Péter Márton és Simkó Dániel a felnőttek edzését látogatják, Marek Kardos vezetőedző ugyanis ott is számít rájuk, és mindannyian pályára is léptek már az első csapatban. A többiek Toronyai Miklóssal készülnek, de a megosztott edzések ellenére a csapat kilenc győzelmet is összehozott, tehát még veretlen, játszmát is mindössze kettőt veszített.

„Nem könnyíti meg a dolgunkat, mert sok csapatrész-gyakorlatot nem tudunk végezni, de cserébe a felnőtteknél edző játékosok remek képzést kapnak” – mondta érdeklődésünkre Toronyai. „Ez a fejlődésük szempontjából jobb, mi pedig az alapokra tudunk jobban összpontosítani, ami rendkívül fontos. A felnőtteknél a húsz-tizenkilenc éves játékosaink edzenek, mi a tizenhat-tizennyolc esztendősekkel dolgozunk azon, hogy minél előbb megtanuljuk az alapokat. Rengeteget gyakoroljuk az alapérintéseket, hiszen ebben a korban ez a legfontosabb.”

Toronyai szerint csapatára az igazán nagy feladatok majd a junior bajnokságban várnak.

„Az NB II-es bajnokság kezdete előtt én nem igazán voltam tisztában az erőviszonyokkal, de tudtam, hogy a Gyöngyös felnőtt és a MAFC-BME U21-es csapata veszélyt jelenthet ránk. Szerencsére előbbit már legyőztük idegenben egy nagyon érett játékkal, míg utóbbit mindkét alkalommal két vállra tudtuk fektetni. Valamennyire meglepett minket, hogy ilyen jól mentünk eddig, de van még hátra három forduló, és most már szeretnénk megőrizni a veretlenségünket. Aztán következik a junior bajnokság, ahol értelemszerűen már nem lesznek felnőtt játékosokat foglalkoztató csapatok. Szeretnénk ott lenni a hatos döntőben, ez a cél.”

Juniorjaink korán megkezdik az évet, január 3-án (pénteken) 18 órától a Városi Tornacsarnokban (Irinyi) fogadják a Gyöngyöst.

(fotó: Gálik Zsombor)