Év sportolója: a Vegyész és Marek Kardos is jelölt

Az Észak-Magyarország és a Borsod Online ezúttal is meghirdette az Év sportolója játékot, a jelöltek között pedig ott van a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika és vezetőedzője, Marek Kardos is.

A 2019-es évben a VRCK bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, majd a 2018/19-es idény végén megnyerte a nemzeti bajnokságot. Az új szezont is jól kezdte a megfiatalított csapat, hiszen első helyen zárta az alapszakaszt az A-csoportban, ott van a négy között a kupában, és nem elhanyagolandó tény, hogy – egybevéve a két idényt – öten is debütáltak a felnőttek között (sorrendben Pálfi Gellért, Bibók Balázs, Péter Márton, Simkó Dániel és Földes Dániel).

Az Év sportolója 2018-as szakmai szavazásán a Vegyész a felnőtt csapat és az edző kategóriában is első helyen zárt, a 2019-es díjátadón is az említett kategóriákban érdekelt, de a közönségszavazáson is várjuk a voksokat (szavazni január 3-tól lehet a boon.hu-n, részletek lejjebb vagy Borsod Online oldalán).

Felnőtt csapat kategória
Aluinvent-DVTK (női kosárlabda)
Diósgyőri VTK (női foci)
Kazincbarcikai Ördögök (férfi floorball)
PannErgy-Miskolci VLC (férfi vízilabda)
Vegyész RC Kazincbarcika (férfi röplabda)

Edző kategória
Fázold Henrik (öttusa, Swimming PC)
Krucsay József (kajak-kenu, Tiszaújvárosi TKKSE)
Kuttor Attila (labdarúgás, Mezőkövesd Zsóry FC)
Marek Kardos (röplabda, Vegyész RC Kazincbarcika)
Pátrovics Géza (súlyemelés, Kazincbarcikai VSE)

Nem csak a röplabdások képviselik ezúttal Kazincbarcikát a szavazáson: felnőtt férfi kategóriában Holló Szilárd, a KVSE súlyemelője, felnőtt csapatban az idén már OB I-ben szereplő Kazincbarcikai Ördögök (férfi floorball), edző kategóriában pedig Pátrovics Géza (súlyemelés, KVSE) várja a voksokat.

A közönségszavazásról

A jelöltek január 3-án egy szavazólistára kerülnek fel, és ettől a naptól kezdve egy héten át lehet voksolni az első körben, amelynek során a tét az, hogy a mezőny mind a hét kategóriában öt-öt versenyzőre (egyéni sportolóra, csapatra, edzőre) szűkül. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2020. január 10-én (péntek), 12 órakor zárul az elődöntő, és azok, akik ekkor a kategóriák első öt helyén állnak, bejutnak a döntőbe. A voksolás második körére, amelynek végén ismertté válnak a győztesek, január 13-a és 20-a között (déltől, délig) kerül sor. Ebben a fordulóban az állva maradottak tiszta lappal indulnak, ugyanis az elődöntőben kapott voksokat nem veszik figyelembe a döntőben. Az egyes kategóriákban az lesz a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapja a már említett egy hét alatt.

ÉM-TM

(főcímkép: vrck.hu / Kovács Loretta)