Magabiztos végjátékok, győzelem a szezon első rangadóján

A férfi röplabda NB I 9. fordulójából előrehozott mérkőzésén a Vegyész RC Kazincbarcika háromszettes győzelmet aratott a MAFC-BME ellen. A találkozót az M4 Sport élőben közvetítette a Don Bosco Sportközpontból.

Jobban kezdte a MAFC az összecsapást (4-7), majd Blázsovics Péteréknek sikerült megfordítaniuk előbb az eredményt, nem sokkal később pedig már három ponttal meg is léptek (13-10). Nagy Péter, a vendégek vezetőedzője ekkor időt kért, csapata fel is kapaszkodott egy egységre. Ha miniméterekkel, de kétszer is hosszút nyitottak a hazaiak, de ekkor a vendégek sem jeleskedtek ebben a játékelemben (17-15). Másodjára is sikerült a MAFC-nak visszakapaszkodnia, ezúttal mínusz négyről, Carlos Páez jó nyitásai és Juhász Péter eredményes megmozdulásai azonban jókor jöttek a vendéglátó szempontjából (25-18, 1-0).

Marcílio Braga jó nyitásai ellenére leadta néhány pontos előnyét a VRCK, majd Páez blokkolta az elmúlt két idényben Kazincbarcikán játszó Gebhardt Norbertet (11-8). Nem ment centerben a Vegyésznek, egyenlített is a MAFC, majd Szabó Balázs nyitásaival átvette a vezetést a fővárosi gárda (14-16). Braga két bombával egalizált, Árva Milán pedig Csoma Krisztiánt sáncolta, jött is a vendég félpercese (18-16). Háromszor is beléptek hátsó soros támadásnál a vendégek, a Kazincbarcika előnye hirtelen többpontos lett, amit már nem is engedett ki a kezéből (25-21, 2-0).

Nem fukarkodtak a csapatok a látványos labdamenetekben, egy ilyen végén Árva volt eredményes, majd Péter Márton sáncolta Szabót (8-6). Gebhardt is bemutatott egy remek blokkot, aztán Páez a mérkőzésen – tőle igencsak szokatlan módon – már másodszor ejtette át a labdát az ellenfél térfelére (11-9). Marián Vitkónak jól ment mezőnyben, a társak pedig ezt meghálálták támadásban, főleg Blázsovicsnak ment a harmadik szett derekán (16-10). A vége már-már örömjáték volt, a Vegyész megérdemelten nyerte a szezon első rangadóját ilyen különbséggel is (25-15, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 9. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-0 (18, 21, 15)
Don Bosco Sportközpont, 600 néző. V.: Csizmarik, Kulcsár.
Vegyész: Páez 8, Blázsovics 11, Péter 2, Braga 13, Árva 12, Juhász 3. Csere: Vitko (liberó). Vezetőedző: Marek Kardos.
MAFC: Hole 2, Eke 2, Cvetanov 5, Csoma 9, Szabó 5, Gebhardt 7. Csere: Bene (liberó), Bán 5, Kovács 1, Bakóczy. Vezetőedző: Nagy Péter.

Marek Kardos: A látszat ellenére nem volt könnyű dolgunk. Ez az első alkalom másfél év alatt, hogy egy találkozón az első labdától az utolsóig koncentráltunk. Ha meg is torpantunk, maximum két-három pont erejéig, utána mindig sikerült rendezni a sorokat, majd mi léptünk meg ellenfelünktől. Ennek meglett az eredménye, ettől függetlenül minden játékelemben kell még javulnunk, főleg nyitásban. 

Nagy Péter: Nagyon taktikusan nyitott a hazai csapat, melyekből közepes fogadásokat tudtunk produkálni, ennek ellenére sikerült megbontanunk a Vegyész blokkját. Sok volt a részünkről a ki nem kényszerített hiba, és ez igazából meg is pecsételte a sorsunkat.

Blázsovics Péter: Nem nyitottunk a legjobban, de hoztunk extra pontokat blokkokban, és támadásban is kevesebbet hibáztunk. A szettek végén mindig jobban koncentráltunk, de nem volt könnyű győzelem a mai.

(fotó: vrck.hu/Kovács Loretta fotográfia)