Sok múlhat a nyitásokon és a taktika betartásán

Szezonbeli első rangadójára készül a Vegyész RC Kazincbarcika csütörtökön 19 órától a MAFC-BME ellen. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból.

Mindkét csapat hibátlan eddig a bajnokságban: a Vegyész 12 pontjával vezeti az NB I A-csoportját, míg a MAFC 11 egységgel a második – pontot hazai pályán veszített (vagy nyert, nézőpont kérdése), hiszen a Kecskeméti RC-t öt játszmában tudta legyőzni. A budapestiekkel ellentétben Marek Kardos vezetőedző együttese első komolyabb erőpróbájára készül az idei pontvadászatban.

„Az biztos, hogy az eddigieknél többre lesz szükségünk, mivel a MAFC a nyáron megerősödött, komoly célokkal vágott neki az idénynek” – fogalmazott a 45 éves szakember honlapunk érdeklődésére. „Hazai pályán szeretnénk dominálni, nyerni, kiszolgálni a közönségünket, de hasonló játékerőt képvisel mindkét együttes, ami főleg a szélütőkre igaz. Mi a hiányosságainkat a hatékony nyitásokkal és a taktika pontos betartásával kompenzálhatjuk. Fontos lesz, hogy a koncentrációt végig fenntartsuk, és nem ismerhetünk elveszett labdát, minden pontért meg kell küzdenünk.”

A Vegyész többszörös magyar bajnok röplabdázója, Juhász Péter szerint sokat erősödött a MAFC a nyáron.

„Figyelemmel követtük riválisainkat az átigazolási piacon. Soron következő ellenfelünk egy bolgár ütőt és egy norvég válogatott feladót is igazolt, akik mindenképpen erősítést jelentenek, és Gebhardt Norbert is Budapestre költözött, akit mi jól ismerünk, hiszen az elmúlt két évben csapattársak voltunk” – mondta Juhász. „Ők túl vannak egy csoportrangadón, nekünk ez lesz az első. Videókat már láttunk a MAFC-ról, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük. Kíváncsian várom, hol állunk a munkában hozzájuk képest.”

Fordulatos mérkőzésen győzte le korábban a MAFC a Magyar Kupa-címvédő Kecskemétet az A-csoport első rangadóján, amelyen mindkét csapatnak volt jobb és kevésbé jó periódusa. Nagy Péter, a fővárosiak vezetőedzője a vrck.hu érdeklődésére elmondta, hol tartanak jelenleg a munkában.

„Amit a nyáron elterveztünk a klub vezetőségével, az megfelel az elképzeléseinknek, ebből a szempontból ott tartunk, ahol szeretnénk lenni” – mondta a játékosként Bajnokok Ligáját nyert fiatal szakember. „Ha röplabdáról beszélünk, sokat léptünk előre, de legalább ennyi mindent kell még bepótolni, van hová fejlődni. A Kecskemét ellen győzni szerettünk volna, ami sikerült. A mutatott játékkal elégedett vagyok, de tudjuk, miben kell még javulnunk. Igaz, hogy a Kecskemét játéka egysíkú volt, mert az átlójuk nem játszott jól, de sok biztató elemet láttam, melyeket az edzéseken gyakorolunk. Ezeket Kazincbarcikán is szeretném viszont látni, amely mérkőzést már nagyon várjuk. Nem megbántva az ellenfeleket, de három csapat kiemelkedik a csoportból, és mi ezekből a rangadókból tudunk tanulni, legyen bármi is az eredmény. Persze, nyerni szeretnénk Kazincbarcikán is.”

Edzőjéhez hasonlóan Gebhardt Norbert is bizakodó a csütörtöki meccset illetően. A szélső ütő az elmúlt két idényt a Vegyész játékosaként töltötte és ünnepelhetett bajnoki címeket és kupaaranyat, most azonban már a MAFC sikereiért dolgozik.

„Jól érzem magam Budapesten, teljesen más a környezet, mint Kazincbarcikán volt” – mondta a VRCK ex-játékosa. „Meg vagyok elégedve mindennel, minden adott ahhoz, hogy kihozzam magamból a maximumot. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani Kazincbarcikán, várjuk már nagyon, és természetesen győzelemben gondolkodunk. Egy biztos, nekem nem lesz idegen a terem, de azt nem tudom, milyen érzés lesz ellenfélként pályára lépni.”

2019. október 31. (csütörtök), 19:00 – Tv: M4 Sport (élő)
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 9. FORDULÓ

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika. V.: Tillmann, Csizmarik.

A találkozó Facebook-eseménye.

(főcímkép: vrck.hu)