Magyar Kupa: Dág – Vegyész 3-1

Búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől a Vegyész RC Kazincbarcika, miután a negyeddöntő visszavágóján 3-1-re (22, -24, 18, 27) kikapott a Dági KSE otthonában. A hazaiak négy, míg csapatunk két pontot szerzett a két találkozó alatt.

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DÁGI KSE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 3-1 (22, -24, 18, 27)
Dág, 200 néző. Jv.: Bátkai-Katona, dr. Árpás.
Vegyész: Toronyai, Kovács, Banai, Szabó D., Árva, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Lehóczky, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Toma Sándor: Csalódottak vagyunk, mert idén már háromszor is legyőztük a Dágot, negyedjére viszont kikaptunk, ráadásul ki is estünk a kupából. Hihetetlenül harcosak voltak a hazaiak, minden húzásuk bejött, gratulálok nekik a továbbjutáshoz. Szurkolóinknak köszönjük, hogy elkísértek bennünket, fantasztikus hangulatot teremtettek. (Csütörtökön hosszabb nyilatkozatot is olvashat majd a vezetőedzővel.)

Az első meccsen a Vegyész már 2-0-ra is vezetett hazai pályán, mégis csak öt szettben tudott nyerni. A dágiak akkor Jánossy Bálint és Krupánszki Olivér remek játékának köszönhetően maradtak meccsben, és a két ütő ezúttal is kimagaslóan játszott – főleg Jánossy. A Komárom-Esztergom megyeiek a visszavágón mindent egy lapra feltéve játszottak, nem ismertek elveszett labdát. A Vegyész is bátran játszott, ám ezúttal nem volt olyan kiemelkedő teljesítmény Toma Sándor együttesében, mint a másik oldalon, ez pedig döntőnek bizonyult.

Hiába sikerült a kazincbarcikaiaknak idén háromszor is legyőzniük a dágiakat, negyedjére vereséget szenvedtek, ez pedig a búcsút jelentette a kupasorozat további küzdelmeitől.

A Vegyész szombaton 17:30-kor otthon játszik bajnokit a PTE-PEAC C-Doki ellen.

tm