Magyar Kupa: magabiztosan jutottunk a négy közé!

Csütörtök este a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-s győzelmet aratott a Kistext SE ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így két győzelemmel abszolválta a párharcot.

Érdekes, rendkívül ritkán látható jelenet történt a bemelegítéskor: a vendégek szeparált labdás ütést, nyitást kértek, tehát egyszerre – egészen pontosan öt perc erejéig – csak egy csapat lehetett a küzdőtéren, majd a másik következhetett. A vendégek trénere, a kazincbarcikai Weczera Csaba néhány évvel ezelőtt, még a Pénzügyőr SE vezetőedzőjeként hasonlóan cselekedett.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

A találkozó eleje nem a hazaiak szája íze szerint alakult, ráadásul sérülés miatt Ivan Mihaljt is korán le kellett cserélnie Toronyai Miklós vezetőedzőnek, helyére Péter Márton szállt be, jól. Habár a Kistext a meccs elején két-három ponttal vendéglátója előtt járt, a szett derekára egyenlítettek a kazincbarcikaiak, és végül nagyobb izgalom nélkül előnybe kerültek (25-20, 1-0). A térfélcserét követően az történt a pályán, amit Mineiróék akartak, és ez a részsiker pedig egyben a továbbjutásukat is jelentette (25-17, 2-0). A harmadik játszmában már mindkét szakvezető cserélt, mivel a találkozónak innentől nem volt tétje, de ezt is a hazaiak húzták be (25-16, 3-0).

A találkozó a hunvolley.tv-n nézhető vissza.

A négy között a Vegyész a címvédő, a szezonban még veretlen Pénzügyőr SE-vel találkozik – várhatóan január 27-én (Kazincbarcikán) és február 17-én (Budapest). A Magyar Kupa fináléjára (bronzmeccs, döntő) március első hétvégéjén kerül sor.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Kistext SE 3-0 (20, 17, 16)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt kapus. V.: Vári, Szarka.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 4, Juhász 9, Árva, Mineiro 13, Mihalj. Csere: Dudás (liberó), Péter M. 5, Budai 3, Bibók 1, Csizmadia, Földes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kistext: Török R. 2, Chanome 13, Bokor G. 1, Erki 3, Gönczi 4, Gacs 9. Csere: Farkas (liberó), Szalai 1, Török Sz. 2., Lassu (liberó), Oláh, Hajós, Ghazal, Falchner K. 1. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Továbbjutott: a Vegyész RC Kazincbarcika, két győzelemmel.

Toronyai Miklós: Megint lassan kezdtük a mérkőzést, idegesek voltunk, de aztán sikerült megfordítani az állást. Nem kellene aggódni, ha fej-fej mellett halad egy mérkőzés, a végén kell jobbnak lenni, kifárasztani az ellenfelet. A második szettel elégedettebb voltam, és gratulálok a fiúknak a továbbjutáshoz.

Weczera Csaba: Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy kiharcoljuk az aranyjátszmát, ennek megfelelően alaposan átbeszéltük a teendőt, más kérdés, hogy mindent elrontottunk. Nagy falatnak bizonyult nekünk most a Kazincbarcika, akiknek gratulálok a továbbjutáshoz.

(fotó: vrck.hu)