Magyar Kupa: már a négy közé jutás a tét

Szerda este 20 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a DEAC vendége lesz a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A hétvégén a DEAC nem lépett pályára, ugyanis az anyagi problémákkal küzdő MAFC-BME nem tudott kiállni, így a hajdúságiak három könnyű ponttal gazdagodtak az Extraligában. A Vegyésznek viszont alaposan meg kellett küzdenie a pontokért, de szerencsére ez maximálisan sikerült: a listavezető Pénzügyőr SE-t három szettben győzték le Kiss Mátéék.

„Pozitív” – kérdeztük válogatott liberónkat arról, milyen a hangulat az öltözőben egy ilyen sikert követően. „Sokkal pozitívabb, mint egy vesztes mérkőzést követően. Nekem ez egy olyan lendületet adott, úgy érzem, hogy a további mérkőzésekre is ki fog tartani. Ehhez sok minden kellett, például a szurkolók buzdítása, vagy a pályán uralkodó jó hangulat. Mivel ezek megvoltak, ezért a csapat sem görcsölt, felszabadultan tudtunk játszani.”

A DEAC otthonában az idén 3-0-ra kikapott a GreenPlan-VRCK a bajnokságban, azonban most itt a lehetőség, hogy javítsanak Kissék.

„Nehéz meccsre számítok, hiszen nekik is kiváló légiósaik vannak, erős a keretük” – folytatta a 22 éves liberó. „Remélem, olyan buta hibákat nem csinálunk, mint az októberi bajnokin. Azóta erősödtünk egy rutinos játékossal, akinek a tudása egy kiélezett mérkőzésen a mi javunkra dönthet, de ehhez kellenek a többiek is. Mivel kupameccsről van szó, idegenben, teljesen mindegy, hogy milyen arányban, de nyerni szeretnénk.”

Toronyai Miklós elárulta, egy-két játékosa kisebb megfázással küzd, és elképzelhető, hogy egy alapemberére nem is számíthat a DESOK-ban.

„Meglátjuk, mi történik az előttünk álló 24 órában, de remélem, hadra fogható lesz mindenki” – reménykedett vezetőedzőnk. „A két nap pihenőt főleg regenerációval töltöttük, illetve videózással. A DEAC jó szezont fut, évről évre komolyabb játékerőt képvisel, a minőségi légiósaikat pedig rutinos magyar játékosok egészítik ki. Nagy lehetőség előtt áll mindkét csapat, ennek megfelelően nagy küzdelmet várok.”

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)