Három játszmában legyőztük a listavezető Pénzügyőrt

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 10. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika három szettben legyőzte a címvédő, egyben listavezető Pénzügyőr SE-t.

A hazaiak kezdőjében kapott helyet a napokban szerződtetett Willian Reffatti, aki jól kezdte az összecsapást, négy pontot is szerzett az első játszmában, de Blázsovics Péter (4 pont) és Szabó Dávid (5) is alaposan kivette a részét a poénok termeléséből. A Pénzügyőrnél egyedül Kovács Zoltán tudott ebben jól szerepelni, nem is volt meglepő az első játszma végeredménye (25-16, 1-0).

Lendületben maradt a Vegyész, azonban a listavezető is kezdett magára találni, és a játszma derekán át is vette a vezetést. Egy ponttal tudott csak vendéglátója előtt járni a PSE, és bár volt szettlabdája, azt hárították Blázsovicsék, majd Mudo és Reffatti is támadásból volt eredményes (26-24, 2-0).

Gyorsan kikérte mindkét idejét Jókay Zoltán, hiszen a GreenPlan-VRCK ötpontos előnyt épített ki magának (10-5). A PSE meg is kezdte a felzárkózást (14-12), és bár mínusz egyre is felzárkózott, egyenlíteni nem tudott. A hajrában Páez Carlos is villant, a fővárosiak csak kozmetikázni tudtak, három szettben sikerült nyernie a Vegyésznek a címvédő ellen (25-22, 3-0).

Szerdán már Magyar Kupa-meccset játszik a Vegyész a DEAC otthonában, 20 órától.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (16, 24, 22)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 300 néző.: Horváth, Árpás.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 17, Juhász 6, Szabó D. 13, Reffatti 13, Moraes 8. Csere: Kiss (liberó), Péter B., Péter M., Warzywoda. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Magyar 5, Kiss 8, Rása 5, Kovács 11, Tordai 1, Tomanóczy 7. Csere: Feliciano (liberó), Dávid 4, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: Nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy sikerült javulnunk a múlt héthez képest. Sok nyitást rontottunk, de muszáj volt nyomás alatt tartani az ellenfelet, ez pedig sikerült. Gratulálok a játékosaimnak, példásan küzdöttek, és ezúttal is köszönjük a fantasztikus szurkolást.

Jókay Zoltán: Gratulálok a Kazincbarcikának, ezt sajnos az én játékosaimnak nem tudom mondani. Teljesen megérdemelt hazai győzelem született, mi mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)