Magyar Kupa: mostanában jól ment a Kecskemét ellen

Szombaton 16 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC-vel játszik a DRK Röplabda Magyar Kupa Döntőjének bronzmeccsén. A két csapat 2021-ben és 2018-ban is játszott egymás ellen a négyes döntőben.

Öt évvel ezelőtt a Vegyész hosszú böjtnek vetett véget. Egyrészt sikerült bekerülnie végre a négy közé, és ha már ott volt, akkor Mészáros Dömötör és Szabó Dávid vezérletével el is hódította a trófeát, miután három szettben legyőzte a Kecskemétet.

„Még most is sokszor eszembe jut nemcsak a döntő, hanem az egész évünk, mert eszméletlen szezont futottunk akkoriban a csapattal, és minden összejött ami összejöhetett” – mondta a Hunvolley-nek adott interjújában Szabó. „Nagyszerű játékosok alkották az együttest, és egy remek edző irányította a csapatot. Emlékszem minden pillanatára a mérkőzésnek a Kecskemét ellen. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy pályafutásom egyik fontos pillanata volt az a kupagyőzelem.”

Szabón kívül már akkor is a csapat tagja volt Juhász Péter, Blázsovics Péter, Budai Balázs, Páez Carlos, míg Dudás Tamás és Toronyai Miklós a szakmai stáb tagjai lettek. Az alábbi videón az akkori finálé nézhető vissza.

Érdekesség, hogy zsinórban hatodik alkalommal fordul elő, hogy ugyanaz a négy csapat jutott a négy közé: a Pénzügyőr SE, a Fino Kaposvár, a Kecskemét és a Vegyész. A Kazincbarcika két döntőt játszott: egy arany, egy ezüst és két bronzérem a mérlege. A Kecskemét szintén nyert egyszer, míg a Pénzügyőr háromszor. A mieink 2019-ben a bronzéremmel vigasztalódhattak, majd 2020-ban a negyedik hellyel kellett megelégedniük, mert a Kaposvár visszavágott az egy évvel azelőtti fiaskóért.

2021-ben az elődöntőben a VRCK ugyan nyert a PSE ellen az első meccsen (3-1), a budapesti visszavágón azonban kiesett, miután az aranyjátszmát is megnyerte a későbbi bajnok. Azon a találkozón brillírozott Willian Reffatti, aki azóta a Vegyészt erősíti. Toronyai Miklós együttese végül a bronzért játszott a Kecskeméttel, és nyert két szoros és egy sima szettben.

Egy évvel később, tehát az előző szezonban is úgy tűnt, a harmadik helyért játszhatnak Páez Carlosék, hiszen az elődöntő első meccsén kikaptak simán a Kaposvártól. Azonban a  Somogy megyei visszavágón, aranyjátszmában kiharcolták a továbbjutást, és bár becsülettel küzdöttek a PSE elleni fináléban, két sima és egy szoros játszmában veszítettek a zsinórban harmadik elsőségüket begyűjtő fináncoktól.

Az idei elődöntőben is a Finóval találkozott a GreenPlan-VRCK, és a somogyiak az otthoni 3-0 után a Don Boscóban is nyerni tudtak négy szettben. A Vegyészre szombaton 16 órától a PSE-től kikapó Kecskemét vár, a találkozót az m4sport.hu közvetíti.

Szurkolói információk
Azok a Vegyész-szurkolók, akik a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban tekintik meg a mérkőzést, az F-szektorban foglaljanak helyet, hiszen számukra az van fenntartva. A lelátóra sem flakonban, sem kulacsban, sem pedig üvegben nem lehet folyadékot bevinni, és természetesen a szúró-vágó eszközöket is elveszik a bejáratnál.

(főcímkép: VRCK archív, 2018)