Megvannak a Kistext elleni negyeddöntő időpontjai

Véglegessé váltak az Extraliga negyeddöntőinek időpontjai. A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kistexttel csap össze a legjobb nyolc között, és hazai pályán kezdi az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot.

A rájátszás első meccse március 14-én, 19 órakor kezdődik a Don Bosco Sportközpontban, majd négy nappal később Budapesten mérkőznek meg egymással a csapatok. Március 21-én lesz a harmadik találkozó Kazincbarcikán (19:00), és amennyiben szükséges, március 26-án Budapesten, majd március 30-án ismét a borsodi iparvárosban lépnek parkettre a felek.

Mint ismert, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az első négy meccsét egyaránt megnyerte a középszakaszban, amivel bebiztosította második helyét a tabellán, a maradék két meccset pedig a kísérletezésre fordították Toronyai Miklós vezetőedzőék. A bajnokság tehát már három nappal a kupameccset követően folytatódik.

„Sokáig úgy tűnt, hogy a MAFC-BME-vel fogunk játszani, de az utolsó fordulóban a Kistext legyőzte a Kecskemétet, így hetedik lett, szóval rájuk kell készülni. Egy fokkal nehezebb ellenfél a Kistext, január végén igazoltak egy kubai átlót, de nekünk nem szabadna, hogy problémát okozzon. A stáb már összerakta a menetrendet, és úgy kalkulált mindenki, hogy három meccsből letudjuk a párharcot” – mondta az Észak-Magyarország napilapnak Tóth Milán sportmunkatárs.

A nyolc között a címvédő Pénzügyőr (1.) a MAFC-cal, a MÁV Előre SC-Foxconn (3.) a Kecskeméti RC-vel, a DEAC (4.) pedig a kupadöntőre készülő Fino Kaposvárral találkozik (zárójelben a középszakasz felsőházában elért helyezés). Minden párharc három nyert meccsig tart.

A bajnoki elődöntő a tervek szerint április 3-án kezdődik.

Szurkolói busz a DRK Magyar Kupára