Magyar Kupa: nagy hajrával sikerült a négy közé jutás

Bejutott a férfi röplabda Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, miután a szerdai visszavágón is négy szettben sikerült nyernie a DEAC ellen.

Csoma Krisztián jó játékának köszönhetően az első szettet – egy kisebb hullámvölgytől eltekintve – hozni tudta a GreenPlan-VRCK, a hazaiak átlója csak ebben a játékrészben 11 pontot szerzett. A másik oldalon Almora és Cesar voltak elemükben, hat-hat egységet értek el, de ők is csak megnehezíteni tudták a Vegyész dolgát (25-22, 1-0).

A térfélcserét követően beragadtak Willian Reffattiék, Toronyai Miklós vezetőedző cserékkel próbált meg operálni, nem sok sikerrel. A debreceniek az előnyüket nem herdálták el, gyorsan sikerült egyenlíteniük a játszmák tekintetében, Almora pedig 18 pontra tornázta fel magát (16-25, 1-1).

Pályára lépett Blázsovics Péter, és feszültségből sem volt már hiány, habár ez főleg a kétes bírói ítéletek miatt volt igaz (12-12). Mindkét csapat átlója termelte a pontokat, majd két rossz hazai megmozdulást követően hárommal mentek a hajdúságiak (16-19). 20-22-nél és 22-24-nél a DEAC kikérte mindkét idejét, majd 24-25-nál Toronyai hívta magához övéit. A tíz nyitásrontás ellenére is a GreenPlan-VRCK-nak sikerült megnyernie a harmadik felvonást, a nagy küzdésnek pedig így továbbjutás lett a jutalma (30-28, 2-1).

Mindkét edző pályára küldte az összes cserejátékosát, hiszen a negyedik felvonástól a találkozónak már nem volt tétje. Mindkét csapat rengeteget hibázott nyitásban, ez pedig rányomta a bélyegét a játék képére: a közönség inkább énekelt, magát szórakoztatta, röplabdát nyomokban tartalmazott ez a szett. Ami egyébként a Vegyész sikerével zárult (25-18, 3-1).

Az elődöntőben, akárcsak egy éve, a Fino Kaposvár lesz a GreenPlan-VRCK ellenfele.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC 3-1 (22, -16, 28, 18)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 258 néző. V.: Adler, Tillmann.
Vegyész: Páez 1, Reffatti 11, Juhász 3, Csoma 21, Péter M. 5, Moraes 7. Csere: Kiss M. (liberó), Warzywoda, Péter B. 2, Cziczlavicz 3, Szabó D. 10, Blázsovics 4, Tarabus 2, Budai (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth, Bagics 2, Kiss I., Almora 24, Cesar 13, Marlon 6. Csere: Bán (liberó), Imre 1, Dorogi 2, Remete 2, Korbély. Vezetőedző: Fodor Antal.

Toronyai Miklós: A második szettbe nem úgy mentünk bele, ahogy kellett volna, ismét elkövettük ezt a hibát. A harmadik végén azonban vert helyzetből, sok rontás ellenére sikerült felülkerekednünk. Tehát, ha tudunk ilyen harcosan játszani, azt hamarabb kellene elővenni. A célunkat teljesítettük, bejutottunk a négy közé a kupában, amihez gratulálok a fiúknak.