Magyar Kupa: nyolc között a Vegyész

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika bejutott a legjobb nyolc közé a férfi röplabda Magyar Kupában, miután a nyolcaddöntő idegenbeli visszavágójának második mérkőzésén is legyőzte három szettben a Dunaújvárosi KSE-t.

Sikerült a dunaújvárosi teremben 15 foknál többet generálni (egészen pontosan 16 fokor), így szerencsére lejátszásra kerülhetett a visszavágó. Amelyet jól kezdtek a hazaiak, mivel egy-két ponttal ott voltak extraligás ellenfelük mögött. A játszma derekán nyílt az olló, ugyanakkor a hajrában kettőre csökkent a különbség (20-22). A rutinos vendégek azonban behúzták a nyitó etapot, köszönhetően Mudo blokkjainak is (21-25, 0-1).

Jól kezdték a másodikat is a vendégek, hárompontos előnyükkel jól sáfárkodtak, egészen a végjátékig. Ekkortájt kettőt is cserélt Toronyai Miklós, Péter Mártont és Cziczlavicz Dávidot is pályára küldte két alapembere helyett, de a Vegyész újabb részsikere ezúttal is meglett, ami már a továbbjutást jelentette (23-25, 0-2).

Péter Márton és Cziczlavicz is maradt a pályán, valamint kezdett Maksymilian Warzywoda és Budai Balázs is. A hazaiak folyamatosan cserélgettek a harmadik játszma alatt, és bár állt már 11-19 is az eredményjelzőn, a Duna-partiak becsülettel hajtottak, aminek eredménye az lett, hogy a 20 pontot ebben a szettben is elérték (20-25, 0-3).

Vasárnap a Kistext vendégeként lép pályára a Vegyész az Extraligában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Dunaújvárosi KSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-21, -23, -20)
Dunaújváros, 27 néző. V.: Hegedüs, Horváth.
DKSE: Tóth 1, Hachavarria 7, Velicsko 5, Pavljuk 11, Laczi 4, Winter 2. Csere: Kuti, Béres (liberók), Gőczi 4, Pintér, Farkas, Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Páez, Blázsovics 5, Tarabus 4, Csoma 13, Péter B. 10, Moraes 13. Csere: Kiss (liberó), Cziczlavicz 1, Péter M. 3, Warzywoda, Budai (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Nem pörögtünk teljes hőfokon, de ez benne volt, hiszen komoly terhelés közepette vagyunk. Próbáltunk azért tartalékolni, mert fontos bajnoki vár ránk vasárnap. A harmadik szettben sokkal vezettünk, mégis leblokkoltunk egy kicsit. Továbbjutottunk, készülünk a DEAC elleni párharcra, valamint a bajnoki meccsekre.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK archív)