Magyar Kupa: VRCK-siker Kaposváron

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén 3-0-s győzelmet aratott a VRC Kazincbarcika a Fino Kaposvár vendégeként.

Hazai ponttal kezdődött a mérkőzés, majd Vlado Milev állt a nyitóhelyre (1-3), és innentől kezdve a Kaposvár már nem tudta átvenni a vezetést. A VRCK feladója, Carlos Páez remekül elosztotta a labdákat, melyeket társai nagy százalékban értékesítettek is (8-13, 11-19), a 25. pontot Banai Máté szerezte centerből (18-25, 0-1).

A második szettben sikerült a kaposváriaknak kevesebb hibával játszaniuk, így folyamatosan előnyben voltak (3-1, 10-7). Daniel Oravec a második idejét kérte ki 19-15-nél, majd Demeter György hivta magához övéit nem sokkal később (20-18). Juhász Péter támadásból és nyitásból is pontot szerzett (22-22), jött még egy Fino-időkérés, majd Szabó zárta le ezt az etapot. Nagyot küzdött a VRCK (23-25, 0-2).

A kazincbarcikai lendület megmaradt, a somogyiakat érezhetően megfogta az előző szett végjátéka (1-4, 4-8). Csak fellángolásai voltak ekkor a Kaposvárnak (14-19), miközben a VRCK szurkolói megállás nélkül buzdították övéiket – és bár csak maroknyian voltak, hangerőben lenyomták a hazai nézőket. Kalmár Ákos kettőre csökkentette csapata hátrányát (17-19), vérszemet kapott a Fino, 23-hoz érve pedig már vezetett. A borsodiak előző szettben bemutatott feltámadását viszont nem sikerült lemásolnia, nagy csatában Mészáros Dömötörék nyertek, ráadásul játszmaveszteség nélkül (26-28, 0-3).

Sikerének köszönhetően a VRCK magabiztos előnyből várhatja a február 22-ei (18.00, Don Bosco Sportközpont) visszavágót.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár – VRC Kazincbarcika 0-3 (-18, -23, -26)

Városi Sportcsarnok, Kaposvár, 300 néző. V.: Vári, Árpás.
Kaposvár: Nagy J., Kalmár, Keen, Bögöly, Vajda, Nikolov. Csere: Pápai (liberó), Horváth K, Szabó Be. Vezetőedző: Demeter György.
VRCK: Páez, Milev, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N., Toronyai, Kozsla, Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Demeter György: Idegesen, feszülten kezdtük a mérkőzést, emiatt nem is tudtuk az első szettben a saját játékunkat nyújtani. A folytatásban is csak küzdöttünk, az első szerváink nem sikerültek, a rutinos Kazincbarcika megérdemelten nyert.

Daniel Oravec: A korábbi mérkőzésekkel ellentétben nyitásban és fogadásban erősek voltunk, így könnyedén nyertük az első szettet. A harmadikban kiengedtünk, a Kaposvár felébredt, de nagy csatában megszereztük a hőn áhított győzelmet.