Szoros mérkőzésre készülnek a kaposváriak

A Fino Kaposvár és a VRC Kazincbarcika legutóbbi meccsét a borsodiak nyerték, a hazaiak most javítani szeretnének.

2016 nyarán, a Don Boscóban tartott felkészülési tornán a kék-sárgák nyerni tudtak nagy riválisukkal szemben, de az alapszakaszban oda-vissza kikaptak 3-0-ra, ahogy a 2015/16-os szezonban a bajnoki fináléban is (akkor háromszor 3-0). 2014 decemberében nagyon közel állt a bravúrhoz a Kazincbarcika, a Magyar Kupa negyeddöntőjében már 2-0-ra is vezetett a Fino ellen, meccslabdája is volt, de végül öt szettben kikapott.

Idén viszont – 12 év böjt után – a VRCK legyőzte riválisát tétmérkőzésen, ráadásul három szettben, meggyőző játékkal. Carlos Páezék magabiztos sikerük ellenére nem írják le a kaposváriakat a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzése előtt, hiszen tudják, a somogyiak saját közönségük előtt jobban fognak játszani. Ebben bízik a Fino játékosa, Nagy József is.

„Egy nagyon-nagy mérkőzésre számítok. Abban bízom, hogy sokkal jobban fogunk játszani ellenük, mint ott tettük. Megnéztük a Kecskemét-Barcika mérkőzést, mi is valami hasonlót szeretnénk produkálni” – idézi a kapos.hu a centert, akinek csapattársa, Bögöly Gábor szerint „bőven van” esélyük a győzelemre, idegenben pedig meglátják, mire lesznek elegek.

A Kazincbarcika a 2017/18-as szezonban a magyar mezőnyben még nem talált legyőzőre, mindössze három szettet veszített (mindet a Kecskemét ellen, két mérkőzésen). A Finónak is csak két veresége van: a már említett barcikai mellett Kecskeméten is kikapott, míg néhány fordulóval ezelőtt a Pénzügyőrt 3-1-re verte idegenben.

A bukmékereknél a VRCK sikerére 1.60-as szorzóval lehet fogadni, míg a Kaposvár győzelmére 2.05 az odds.