Magyar-svájci: megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját válogatottunk

Csütörtökön tartotta mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját a magyar férfi röplabda-válogatott, amely szombaton 15 órától Svájccal játszik Európa-bajnoki selejtezőt a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban. Az újságírók kérdéseire Bogdan Tanase szövetségi kapitány és Németh Szabolcs csapatkapitány válaszoltak.

Nincs könnyű helyzetben a magyar válogatott, hiszen csoportjában az utolsó helyen áll. Az Eb-részvétel mégsem lehetetlen, ehhez azonban január 5-én le kell győznie Svájcot, és néhány nappal később Macedóniában is győztesen kell elhagynia a pályát. Aztán pedig indulhat a számolgatás, hiszen a hét csoportból az öt legjobb második tudja magát kvalifikálni a kontinensviadalra.

„Jó állapotban vannak a játékosok, sokkal jobban, mint a nyáron, hiszen most folyamatosan edzésben voltak a versenyszezon miatt” – fogalmazott Bogdan Tanase, aki szerint hátralévő mérkőzéseit képes lehet megnyerni a válogatott. „Jó összetételű a mostani csapat, a játékosok motiváltak, bizakodva vághatunk neki a meccseknek. Mivel Svájcban nyertünk, itthon is győzni szeretnénk, de csak jó játékkal lesz lehetséges. Macedóniában egy hasonló képességű csapattal szemben kell bravúrt elérni, az biztos, hogy egy küzdelmes összecsapás lesz.”

A Vegyész RC Kazincbarcika hat játékost, név szerint Blázsovics Pétert, Dudás Tamást, Gebhardt Áront, Juhász Pétert, Németh Szabolcsot és Szabó Dávidot adja jelenleg a válogatottnak. Közülük Németh a nemzeti együttes oszlopos tagja, egyben csapatkapitánya. A rutinos szélső ütő szerint is megvan az esélyük a kvalifikációra, mivel ezúttal erős keretnek sikerült összeállnia.

„Ez az egyik legerősebb gárda, amivel a magyar válogatott képes kiállni” – szögezte le Németh. „Tudjuk, hogy nem vagyunk egyszerű helyzetben, de a svájciak elleni győzelem lökést adhat a folytatásra Macedónia ellen. Utóbbival szemben harcos összecsapásra számítunk, mivel idehaza nem akármilyen körülmények között ért véget a mérkőzés, amelyen vereséget szenvedtünk öt szettben.”

A város, a Don Bosco Sportközpont és klubunk roppant büszke arra, hogy a Magyar Röplabda Szövetség a májusi Európa Liga-találkozó után egy Eb-selejtező helyszínének is Kazincbarcikát és a Don Boscót választotta.

A kazincbarcikai mérkőzés szombaton 15 órakor kezdődik, amelyre 1500 forintba kerülnek a jegyek, míg a diákok és a nyugdíjasok 1000 forintért válthatnak belépőt, az első száz 12 év alatti néző pedig ingyen tekintheti meg a találkozót, amelyet az M4 Sport élőben közvetít majd. A jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni, a pénztárak másfél órával a kezdés előtt nyitnak.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a válogatott találkozója előtt, 11 órától rendezik majd a „Légy te is bajnok” esemény döntőjét, ahol két, előzetes selejtezőből a döntőbe jutó középiskola csapata méri össze az erejét a Don Bosco Sportcsarnokban. Az MRSZ hagyományt kíván teremteni a programból, s várhatóan az összes saját rendezésű esemény – az érdi Magyar Kupadöntő, valamint az Európa Liga-mérkőzések – előtt sorra kerülnek ilyen és ehhez hasonló, sportágnépszerűsítő mérkőzések.

(Fotó: Tóth Milán/vrck.hu; forrás: hunvolley.hu)