Dudás már nem számított válogatott meghívóra

Január 5-én a magyar férfi röplabda-válogatott Svájcot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn Kazincbarcikán. A Vegyész RCK hat játékost ad a keretbe, akik közül egy valaki igencsak meglepődött a meghívón.

Nem számított arra Dudás Tamás, hogy élete első felnőtt válogatott meghívóját 31 évesen fogja megkapni, de ha már így alakult, szeretné emlékezetessé tenni ezt az időszakot.

„Mivel a röplabda mellett dolgozom és sportolóként harmincegy esztendősen már nem számítok fiatalnak, egyáltalán nem számoltam vele” – árulta el a vrck.hu érdeklődésére a liberó. „Természetesen nagyon örülök a kerettagságnak, és annak is, hogy először ‘hazai pályán’, Kazincbarcikán léphetek pályára, ráadásul egy nagyszerű szurkolótábor előtt. A beilleszkedéssel nem volt probléma, hiszen valamilyen szinten mindenkit ismertem. Az edzések tetszenek, kemények, de nagyon jók.”

Dudáshoz hasonlóan a VRCK másik  három játékosa, Blázsovics Péter, Gebhardt Áron  és Juhász Péter is részt vett már az edzőtábor első turnusában, míg Szabó Dávid és Németh Szabolcs december 26-án szálltak be az edzésekbe. Mivel január 5-én és 10-én is játszik a magyar válogatott, az ünnepek alatt nem sok pihenőjük volt a játékosoknak, de Juhász szerint ez nem okozott gondot.

„Azt nagyban megkönnyítette a huszonhatodikai kezdés, hogy rövid volt a szünet, nem zökkentünk ki” – mondta a 30 esztendős center. „Az edzések jó hangulatban telnek, mindenki motivált és lelkes, várjuk már az előttünk álló két találkozót.”

Január 5-én 15 órától a Don Bosco Sportközpontban fogadja Bogdan Tanase szövetségi kapitány együttese Svájc legjobbjait, míg néhány nappal később a Vlado Milevvel felálló macedón válogatotthoz utazik Szkopjébe.

(Fotó: vrck.hu archív)