Már a döntőért játszanak U21-es és U15-ös csapataink

A legutóbbi hétvégén gyerek és junior csapatunk is idegenben lépett pályára elődöntős csoportjában, míg a VRCK-Szalézi U21-es leányai hazai pályán búcsúztak az NB II Kelet B csoportjának alapszakaszától.

A hölgyek még pénteken fogadták a DEAC-ot, és bár az első két szettben úgy tűnt, szorosabb lehet a találkozó, a rutinosabb vendégek nem engedtek ki. Ettől függetlenül Juhász Krisztián tanítványai megkapták a tapsot a lelátóról.

NŐI RÖPLABDA NB II, KELET B-CSOPORT
VRCK-Szalézi U21 – DEAC 0-3
Városi Tornacsarnok, 60 néző. V.: Csizmarik J., Csizmarik Á.
VRCK-Szalézi: Nyári, Ladányi, Földi, Ábel, Kőrösi, Budai, Hompoth, Próbáld, Batki, Méhész, Vancza. Edző: Juhász Krisztián.


Juniorjaink Székesfehérvárra utaztak szombaton, ahol a Pénzügyőrrel és a Sümeg-Dabronccal találkoztak. A budapestiek ellen álmosan kezdtek a mieink, majd a második szettet sikerült megnyerniük. A harmadik játszmától már ismét a PSE irányított, és végül 3-1 arányban nyert is – ez volt U21-es csapatunk első veresége a szezonban. A sümegieket ugyanilyen arányban győzte le Toronyai Miklós edző csapata.

„Hosszú utunk volt, ez meglátszott rajtunk az első szettben, de még jobban fájt, hogy nem is igazán akartak ekkor a fiúk. Sikerült őket felrázni, és a második játszmában összejött az egyenlítés. A harmadikban ellenfelünk akarata érvényesült, a negyedikben pedig már többet cserélgettem, hiszen a Sümeget mindenképpen meg akartunk verni” – mondta honlapunknak Toronyai. „A Sümeg ugyan megnyerte az első játszmát, de egy piros lapos figyelmeztetés felrázta a mieinket, és olyan tűzzel küzdöttek egymásért és a győzelemért, amilyet még nem láttam tőlük. A folytatásban sem lesz könnyű dolgunk, de célunk a hatos döntőbe kerülés kiharcolása.”

U21-es BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ, A-CSOPORT
Pénzügyőr SE – Vegyész RCK 3-1
Sümeg-Dabronc – Vegyész RCK 1-3
Vegyész RCK: Csizmadia, Lőrincz, Garan, Tóth, Kohut B., Bibók, Fecske, Simkó, Péter, Földes, Kondor. Edző: Toronyai Miklós.

A csoportból az első három helyezett jut a hatos döntőbe, a mieink jelenleg a harmadikok. Március 21-én Budapesten folytatódik az elődöntő, akkor a Kecskeméttel és a Székesfehérvárral játszanak Bibók Balázsék. A legutóbbi hétvégén az alföldiek a Sümeget és a Fehérvárt is 3-1-re győzték le, míg utóbbiak a PSE-től 3-0-ra kaptak ki.


Gyerek csapatunk Dágra utazott, és náluk is a hatos döntőbe kerülés a tét. Itt viszont csak négy csapat van egy csoportban, a felek oda-vissza játszanak egymással. Bokor Elek csapata „bemelegítésképpen” legyőzte a Kecskeméti Sportiskola B csapatát, majd jött egy bravúros siker, a remek erőkből álló dágiakat sikerült 3-0 arányban két vállra fektetniük. A Szolnok ellen már elfogyott az erő, de az első két szettben ellenük is partiban voltak a mieink – edzőjük éppen ezért bizakodó.

„A Kecskemét ellen hoztuk a kötelezőt, a Dág ellen pedig megmutatta igazi arcát a csapat: harcosak voltunk, kevés hibával játszottunk, ami ki is vett sokat a fiúkból” – emlékezett vissza Bokor. „A Szolnok ellen már láttam, hogy mind fejben, mind testben elfáradtunk. Amíg betartottuk a taktikát, partiban voltunk. Gratulálok a fiúknak, és már készülünk a hazai tornára.”

U15-ÖS BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ, 1-ES CSOPORT
KESI B – Vegyész RCK 0-3
Dág KSE – Vegyész RCK 0-3
Szolnok – Vegyész RCK 3-0
Vegyész RCK: Kiss-Hutka, Gál, Zámborszky B., Réthy, Molnár M., Molnár V., Cziczlavicz, Kohut Sz., Lévai P., Bene. Edző: Bokor Elek.

A csoportból az első két helyezett jut tovább, a mieink jelenleg éppen a második helyen állnak. A következő tornának Kazincbarcika ad otthont március 14-én.