Ezúttal sem bírt a MAFC-cal a Vegyész

Hiába a végig kiélezett találkozó – minden szett minimális különbséggel dőlt el -, a MAFC-BME a szezonban második alkalommal is nyert odahaza a Vegyész RC Kazincbarcika ellen, ezúttal is 3-1-re.

Az első és a második szettben is több ponttal vezetett a Vegyész, a hazaiak mégis mindkét esetben egyenlítettek, és a hajrákban a maguk javára fordították az eredményt (26-24, 25-23; 2-0). A harmadikban a MAFC kezdett jobban, előnyét folyamatosan építette, majd a VRCK fordított és szépített (24-26, 2-1). Ekkor már mindkét csapat jobban játszott, az első két játszma nem volt színvonalas, a harmadiktól viszont már jöttek a szebb és hosszabb labdamenetek. A negyedik felvonás is végig kiélezett volt, a MAFC-nak végül a harmadik meccslabdáját sikerült értékesítenie (28-26, 3-1).

A hazaiaknál három játékos (Gebhardt, Milovanovics és Csoma) is 20 pont felett zárt, míg a VRCK-nál csak ketten értek el két számjegyű értéket (Moraes 10, Braga 26).

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

A hazaiak nagyon fontos győzelmet szereztek, eddig ugyanis még csak a Fino Kaposvárt sikerült legyőzniük. A Vegyész a vereségével maradt a tabella harmadik helyén.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 7. FORDULÓ
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (24, 23, -24, 26)
Folyondár Sportközpont, Budapest, 100 néző. V.: Szabó P., Kiss Z.
MAFC-BME: Hole 1, Gebhardt N. 21, Szabó B. 3, Csoma 29, Milovanovics 24, Kovács S. 5. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Nagy Péter.
Vegyész: Páez 3, Blázsovics 7, Juhász 6, Braga 26, Árva 4, Moraes 10. Csere: Vitko (liberó), Földes, Efraimidisz 5. Vezetőedző: Marek Kardos.

Nagy Péter: Szoros volt a mérkőzés, rengeteg vitatható ítélettel, ami felháborodásra adott okot mindkét oldalon. A korábbi mérkőzéseinken nem kezdtünk jó értelemben agresszívan, és ez meg is látszott, mert nem tudtunk kilábalni a gödörből. Ezúttal sem kezdtünk jól, de aztán elkezdtünk irányítani, és a játékosok a találkozó végéig be is tartották az utasításokat. Nagyon fontos győzelmet arattunk.

Marek Kardos: Közel voltunk minden szettben, de buta hibákat vétettünk fontos pillanatokban. A fogadásunk és a védekezésünk is gyengébb volt a vártnál, a MAFC ebben ma jobb volt nálunk. Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, most sem szeretnék, de rengeteg kétes ítéletük volt, ami felborzolta a kedélyeket, és ebből szintén nem mi jöttünk ki jobban, de a vereségért csak magunkat okolhatjuk.

(fotó: vrck.hu, archív)