Már Kazincbarcikán készül a magyar válogatott

A magyar férfi röplabda-válogatott három turnusban készül Kazincbarcikán a január 5-i Európa-bajnoki selejtezőre, melynek szintén városunk ad otthont.

Májusban már vendégül láttuk a válogatottat egy Európa Liga-mérkőzésen a Don Bosco Sportközpontban, melyet követően a Magyar Röplabda Szövetség és az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) annyira meg voltak elégedve a rendezéssel és a körülményekkel, hogy már Eb-selejtezőt is „mertek adni” városunknak. Ez nagy elismerés Kazincbarcikára, a lakóira és a Vegyész RCK-ra nézve is.

Az első „mini” edzőtábor december 18-tól 23-ig tart. Négy Vegyész-játékos, Blázsovics Péter, Dudás Tamás, Gebhardt Áron és Juhász Péter is részt vesz rajta, ahogy Bozóki Bence és Keen Cameron (mindkettő Kaposvár) is. Flachner Dániel és Magyar Bálint (mindkettő Pénzügyőr) csütörtökön csatlakoztak Bogdan Tanase szövetségi kapitány csoportjához.

December 26-tól a teljes keret együtt készül Kazincbarcikán, kiegészülve többek között Németh Szabolccsal és Szabó Dáviddal is. Még december 30-án is lesznek foglalkozások, a 31-e szabad. Január 1-én azonban már edzésre kell jelentkezni, hiszen ekkor ér célegyenesbe a felkészülés.

A magyar válogatott kerete:
Baróti Árpád (ütő, Narbonne Volley, francia), Blázsovics Péter (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Bozóki Bence (ütő, Fino Kaposvár), Dávid Csanád (ütő, Steaua Bucuresti, román), Dudás Tamás (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Flachner Dániel (center, Pénzügyőr SE), Gebhardt Áron (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Gergye Roland (ütő, Galatasaray, török), Juhász Péter (center, Vegyész RC Kazincbarcika), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Magyar Bálint (feladó, Pénzügyőr SE), Németh Szabolcs (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Szabó Alpár (center, Herrsching, német), Szabó Dávid (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika).


A JANUÁR 5-I PROGRAM ÉS JEGYÁRUSÍTÁS

A Svájc elleni Eb-selejtező január 5-én kerül megrendezésre a Don Bosco Sportközpontban, jegyeket személyesen lehet váltani a helyszínen a mérkőzés kezdete előtt egy órával. Előtte 11 órától a „Légy Te is bajnok” sorozat döntősei csapnak össze a DBSK-ban, a kazincbarcikai Irinyi és a tiszaújvárosi Eötvös iskola diákjai kvalifikálták magukat az Eb-selejtező side-eventjének fináléjába – ezt az összecsapást ingyen meg lehet tekinteni.