„Megvan a csapatban a bizonyítási vágy”

Szombat este hét órától a Vegyész RC Kazincbarcika ismét a Don Bosco Sportközpontban lép pályára, hiszen a harmadik összecsapás következik a bajnoki fináléban az LV Sport Pénzügyőr SE csapatával szemben.

A Kazincbarcika 3-1-re nyerte az első mérkőzést, a budapestiek 3-0-ra a másodikat. Az állás így döntetlen, és még két összecsapásra mindenképpen sor kerül: szombaton 19 órától a Don Bosco Sportközpontban, hétfőn 20 órától pedig a fővárosban. Amennyiben addigra sem derülne fény a győztes kilétére, úgy a mindent eldöntő találkozó május 1-én, 19 órától lenne Kazincbarcikán.

„Csütörtökön a nyitásaink nem voltak megfelelőek” – emlékezett vissza Marek Kardos, a borsodiak vezetőedzője a vrck.hu és az Észak-Magyarország kérésére. „Az első és a második szettben egyaránt hetet rontottunk, ellenfelünknél ez a szám hat illetve kettő volt, és ők az elsőben három ajándékpontot is kaptak. A hangsúly azonban a mi nyitásainkon van, mert amikor át is nyitottunk, a gyengébb szervákat könnyedén bejátszotta az ellenfél, és értékesítette a lehetőségét. Hazai pályán ezt mindenképpen ki kell javítanunk, de az biztos, hogy a folytatásban sem lesz könnyebb dolgunk, ugyanilyen szoros játékrészekre kell számítani, mint eddig. Amennyiben a nyitásaink rendben lesznek, a blokkvédekezésünk is hatékonyabban fog működni. Az első mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy el tudunk lépni ellenfelünktől öt-hat ponttal is, és szombaton ugyanerre kell törekedni, az előnyt pedig megőrizni, netán még növelni is. Küzdelmes mérkőzésre számítok, győzelemre, hiszen hazai pályán, saját közönségünk előtt játszunk.”

Szabó Dávid csapatkapitány szerint is a nyitásokkal volt a legfőbb gond, de a Vegyész saját nevelésű játékosa szerint nincs ok az aggodalomra.

„Nem voltak támadó jellegűek a nyitásaink, illetve az ellenfél szerváiból sem tudtunk kellő hatékonysággal visszatámadni” – boncolgatta az okokat a 28 éves átló. „Ennek ellenére az első két szettben nem játszottunk rosszul, partiban voltunk, csak a végén nem úgy pattantak a labdák, hogy nekünk jók legyenek. Elkeseredni nem volt okunk, hazafelé azt beszéltük, hogy Kaposváron is valami hasonló játékkal kaptunk ki. Akkor az a vereség feltüzelt minket, és szerintem most is hasonló történik. A mentális állapot, a motiváció hozhat sikert, és szerintem megvan a csapatban az, hogy megmutassuk, sokkal többet tudunk annál, mint amit Budapesten nyújtottunk. Kétszer egymás után nem fogunk így játszani.”

A találkozót élőben közvetítjük a honlapunkon.

(Fotó: vrck.hu)