Lenullázta ellenfelét a Vegyész, ismét nálunk az előny a döntőben!

Remek hangulatú mérkőzésen nyert a Vegyész RC Kazincbarcika az LV Sport Pénzügyőr SE ellen a férfi röplabda Extraliga döntőjének 3. mérkőzésén, így ismét vezet a párharcban.

Miután a Vegyész kikapott Budapesten, 1-1-re módosult az állás az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában. Ennek ellenére Szabó Dávid, együttesünk csapatkapitánya úgy fogalmazott, nem estek pánikba, hazai pályán javítani fognak. Ehhez mérten kezdett a címvédő a harmadik meccsen, gyakorlatilag „leröplabdázta” ellenfelét a pályáról (25-17, 1-0).

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ismét előnyben a Vegyész a bajnoki döntőben! A szurkolók és a csapat pedig így ünnepeltek közösen! #tivagytokalegnagyobbak #HajráVegyész #röplabda #volleyball #vrck #kolorcity #siatkówka

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,

A második játszma már inkább az erőröplabdáról szólt, mint a látványos megoldásokról, így a szett végéig fej-fej mellett haladtak a felek. A végjáték is izgalmasan alakult, 23-23-nál viszont már csak a VRCK szerzett pontokat, utóbbit Juhász Péter (25-23, 2-0).

A harmadikat a Pénzügyőr kezdte jobban (4-7), Németh Szabolcsék nyolcnál érték először utol ellenfelüket, 17-nél pedig első ízben vezettek a szettben, sőt el is húztak három egységgel (19-16). A vendégek az időkérésüket követően visszakapaszkodtak (21-20), ekkor Marek Kardos vezetőedző hívta magához játékosait egy rövid megbeszélésre. Lubos Macko a lehető legjobbkor blokkolta meg a vendégek egyik legjobbját, majd egy Németh-ütés pontot tett a meccs végére (25-23, 3-0).

Folytatás hétfőn 20 órakor, Budapesten.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 3-0 (17, 23, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Halász T., Szabó P.
Vegyész: Páez, Németh 14, Juhász 11, Szabó D. 11, Milev 7, Macko 10. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 1, Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.
Pénzügyőr: Magyar 3, Kiss D. 1, Flachner 1, Kovács Z. 16, Vitjuk 8, Rása 6. Csere: Bán (liberó), Szalai 9, Kovács S. 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntőben az állás 2-1 a Vegyész RC Kazincbarcika javára.

Marek Kardos: Sokkal nyugodtabban játszottunk, mint a korábbi összecsapásokon, ennek köszönhetően pedig képesek voltunk megváltoztatni a mérkőzés ritmusát, valamint az ellenfél játékát is sikeresebben tudtuk olvasni.

Jókay Zoltán: Ma a Vegyész játszotta a férfiasabb röplabdát, és ezt a nyomást nem tudtuk elviselni.

(Fotó: vrck.hu)