Megvan a második is a negyeddöntőben

Szombat délután a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika három szettben legyőzte a pályaválasztó Kistext JP Auto Mercedest a férfi Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén.

A Kistext a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontot választotta hazai pályájának, így a Vegyész saját közönsége előtt, de vendégként játszott. Toronyai Miklós vezetőedző továbbra is vegyes felállásban küldte pályára övéit, de egyrészt erre kényszerűségből is szükség volt, hiszen Kiss Máté, Juhász Péter, Szabó Dávid és Blázsovics Péter sem voltak bevethető állapotban.

Az első szettben Ján Tarabusék komoly előnyt harcoltak ki maguknak, mégis csak négy lett a végén közte. A második felvonásban a Kistextnek minden összejött, mezőnyben igencsak sokat fogtak, de a végén, ha csak két ponttal, Csoma Krisztiánék örülhettek. Az utolsó játszmában is Csoma szerezte a hazai pontok többségét, nem is forgott veszélyben a GreenPlan-VRCK sikere.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Kistext JP Auto Mercedes (7.) – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (2.) 0-3 (-21, -23, -21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 128 néző. V.: Bátkai-Katona, Halász E.
Kistext: Óhidi 1, Gebhardt 10, Novoszelov 11, Reyes 12, Torbica 13, Kocsondi 6. Csere: Lassu, Sümegi (liberók), Fazekas 1. Vezetőedző:
Vegyész: Páez 3, Péter B. 5, Cziczlavicz 5, Csoma 20, Reffatti 12, Tarabus 8. Csere: Budai (liberó), Péter M. 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Kazincbarcika javára.

Toronyai Miklós: Egy kicsit azt érzem, hogy a kupameccsen még nem sikerült túllendülnünk. Ez igaz rám, a stábtagokra és a játékosokra is. Lesznek még meccseink márciusban, hiszen felkészülési összecsapásokat is fogunk játszani, és remélem, legközelebb már nem leszünk ennyien betegek.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)