Ismét Cziczlaviczék kapnak lehetőséget

Szombaton 17 órától vívja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kistext JP Auto Mercedes elleni soron következő bajnokiját az Extraliga rájátszásában, a Don Bosco Sportközpontban.

Teremgondokkal küzd a Kistext, és mivel Budapesten nem talált szabad termet, a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban fogja lejátszani szombati meccsét. Klubunk azonban segít a fővárosi egyesületnek, hiszen átvállalja a biztonsági személyzet, az elektronikus jegyzőkönyvvezető, a statisztikus és a hivatalos egészségügyi személy díját, illetve biztosítja a rendezéshez szükséges tárgyi eszközöket.

A negyeddöntő első meccsét, kedden, három játszmában megnyerte a GreenPlan-VRCK. Akkor Budai Balázs és Péter Márton is kezdőként játszották végig az összecsapást, de a meccs második felétől Maksymilian Warzywoda és Cziczlavicz Dávid is végig a pályán volt.

„Kicsit mérges voltam a találkozó után, mert bár nyertünk három szettben, az utolsó etap végén izgulni kellett” – emlékezett vissza Toronyai. „Edzéseken nagyon jól mennek a fiatalabbak is, ezért bosszantó, hogy ez éles szituációkban gyengébben teljesítenek. Ettől függetlenül szombaton is övéké lesz a főszerep, amellett, hogy forgatni fogjuk a csapatot, tehát a rutin is képviseltetni fogja magát a pályán.”

A szezonban már több alkalommal is lehetőséget kapott Cziczlavicz, aki még mindig csak 16 éves. Fiatal centerünk minden bizonnyal a következő két meccsen is pályán lesz, ezek a tapasztalatok pedig a válogatottnál is segíthetnek neki, hiszen amellett, hogy oszlopos tagja az U19-es nemzeti együttesnek, az U22-eseknél és a felnőtteknél is számításba veszik már.

„Örülök neki, hogy a felnőttek között játszhatok, nagyon motivál” – mondta klubunk honlapjának Cziczlavicz. „Másabb a tempója egy meccsnek a felnőttek között, mint az utánpótlásban, az edzésekről nem is beszélve. Örülök a játékperceknek, mert izgultam, le leszek-e maradva azokhoz képest, akik már a felnőttek között játszanak.”

Csütörtökön a VRCK U20-as csapata a MEAFC-Miskolc NB I-es csapatát fogadta edzőmeccsen. Cziczlavicz azt a mérkőzést végig a pályán töltötte, és a már említett, következő két Extraliga-játéknapon is főszereplő lehet.

„Szeretek edzeni, mert akkor lehet igazán sokan fejlődni, és az, hogy egyre több a meccs, remek lehetőség arra, hogy ezt be is bizonyítsam. A Kistexttel szemben nem lehet más célunk, mint az, hogy újfent szettveszteség nélkül nyerjünk, akár nagyobb különbséggel is, mint kedden. Aki a pályán lesz, annak mindent meg kell tennie ennek érdekében” – fogalmazott a 19-es mezben szereplő centerünk.

(fotó: Kovács  Loretta, VRCK)