Győzelemmel kezdtük a rájátszást

Három szettes győzelemmel kezdte a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kistext JP Auto Mercedes elleni párharcot az Extraliga rájátszásának negyeddöntőjében.

Két helyen változtatott a szombati kupameccshez képest a kezdőn Toronyai Miklós: Budai Balázs liberóban, Péter Márton pedig szélső ütőben kapott bizonyítási lehetőséget. Willian Reffatti és Ján Tarabus is beöltöztek ugyan, de betegség miatt csak egy edzésük volt szombat óta. Jól kezdett a Vegyész (7-2), azonban a hazaiak vezetőedzőjének 11-10-nél időt kellett kérnie. A pauzát követően rendezték a sorokat Páez Carlosék, és Péter M. jó játékának is köszönhetően végül simán meglett az első játszma (25-14, 1-0).

A második szettet ugyanabban a felállásban kezdték Csoma Krisztiánék, mind az elsőt, de még a játszma felénél sem tartottunk, amikor Toronyai Cziczlavicz Dávidot centerbe, Maksymilian Warzywodát pedig feladóba küldte be. Nem sokkal később Péter Benedek is a pályán volt (17-10), a Kistext pedig igyekezett kozmetikázni az állást (19-15). A végjátékban Csoma határozott támadásai nagyon kellettek, Péter M. pöccintése pedig a 25. pontot eredményezte (25-22, 2-0).

Egyedül Blázsovics tért vissza a pályára a harmadik szett kezdésére, Cziczlavicz és Warzywoda maradtak. Utóbbi mezőnyben kétszer is hatalmasat mentett, egyikből Csoma még eredményes is tudott lenni. A Kistext hárommal is ment, 8-11-ről azonban – Cziczlavicz jó megmozdulásainak is köszönhetően – zsinórban öt egységet szerzett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok addig, amíg Mudóék fel nem húzták a falat, egy jó blokkal Cziczlavicz is jelentkezett (21-17). A végjáték ennek ellenére szoros volt, de meglett (25-23, 3-0).

A második mérkőzésre szombaton, 17 órától kerül sor a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban, de a Kistext pályaválasztásával. Ezt leszámítva, minden olyan lesz a rendezést illetően, mint szokott egy hazai összecsapáson.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (2.) – Kistext JP Auto Mercedes (7.) 3-0 (14, 22, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 246 néző.: Csizmarik, Villás.
Vegyész: Páez, Blázsovics 11, Juhász 5, Csoma 19, Péter M. 10, Moraes 7. Csere: Budai (liberó), Cziczlavicz 2, Péter B., Warzywoda 2. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kistext: Óhidi 4, Gebhardt 10, Novoszelov 8, Reyes 15, Torbica 6, Fazekas 3. Csere: Lassu, Sümegi (liberók). Vezetőedző:
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a GreenPlan-VRCK javára.

Toronyai Miklós: Az első szettet simán nyertük, nem is volt vele gond. De úgy gondolom, hogy nem edzésmenőnek kell lenni, mert ha valaki megkapja a lehetőséget, azzal élni kell. Ez ma nem sikerült, vagy csak részben. Az utolsó játszma miatt én szégyellem magam.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)