Milev: Sokat készültünk erre a hétvégére

Pénteken 18, vasárnap pedig 16 órától játszik a VRC Kazincbarcika a hazai Közép-európai Liga (MEVZA) tornán. Vlado Milev optimista, hiszen két győzelemre készül.

Két-két győzelme és veresége van az idei MEVZA-szezonból eddig a VRCK-nak, legutóbb nem kis meglepetésre sikerült nyernie a Nitra otthonában. Vlado Milevék sokat merítettek a szlovák bajnok legyőzéséből, egészséges önbizalommal várják a hét végi összecsapásokat a szlovén Kranj és az osztrák Waldviertel ellen.

„Ha kevés hibával játszunk, meglehet a győzelem” – tért egyből a lényegre a macedón válogatott ütő. „Sokat készültünk erre a hétvégére, az edzéseken és a videós elemzéseken is. A MEVZA-ban nincsenek rossz csapatok, de szerintem a mostani ellenfeleinknél jobbak vagyunk. Ahhoz, hogy két győzelmet szerezzünk, hozni kell egy stabil alapjátékot, koncentráltan, az elejétől figyelve kell teljesítenünk. Ha úgy játszunk, mint a Kecskemét ellen, akkor nyerhetünk – és akkor még nem is ment jól a játék.”

Milev egy szezon erejéig erősítette a Waldviertelt, még a 2012/13-as idényben. Akkor a Challenge Kupában indult a csapat, az osztrák bajnokságában pedig a harmadik helyet szerezte meg. Idén is ott van a Challenge Kupában, de kedden 3-1-re kikapott a szlovák Myjavától, míg hazája pontvadászatában a harmadik helyen áll, amivel nem igazán lehet elégedett.

„Gyakorlatilag évről évre kicserélődik a keret, sok a külföldi, néhány hazai játékosa van csak a klubnak” – árulta el Milev. „Kevés jó osztrák játékos van, ezt az arbesbach-iak meg is érzik. Aki megteheti, légiósnak áll, vagy elviszi a két osztrák sztárcsapat egyike, az AICH/DOB Posojilnica valamint a Hipo Tirol Innsbruck. Utóbbi már a német élvonalban (Bundesliga) indult el, mert kinőtte az osztrák ligát. A helyzet Ausztriában hasonló a magyarországihoz, sőt, az itteni legjobbak könnyedén odaférnének a dobogóra.”


A VRCK pénteken 18 órától a szlovén OK Triglav Kranj, míg vasárnap 16 órától az osztrák Union Raiffeisen Waldviertel ellen lép pályára. A találkozókra érdemes lesz kilátogatni, hiszen értékes nyereménytárgyakat lehet nyerni. Pénteken például egy mez kerül kisorsolásra, részletek az alább látható Facebook-posztban!