Mindenkit tűzben kell tartani

Toma Sándor, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője fontosnak tartja, hogy az egész keret játékban legyen a szezon során, éppen ezért kapott mindenki elegendő játéklehetőséget a keretből a hétvégi tornán.

Toronyai Miklós, Juhász Péter és Árva Milán a Vegyész RC Kazincbarcika - Presov röplabdamérkőzésen.
Nyitásfogadásra készülnek a Vegyész tagjai a Presov elleni mérkőzésen.

A vezetőedző elmondta, nagyjából már kialakult a fejében, hogy milyen összetételben fog szerepelni a csapat, ugyanakkor gyorsan leszögezte, mindenkit tűzben akar tartani, így az idény végén is friss lesz az együttes.

„Sokat kell még dolgoznunk: a fiataloknak technikában, a rutinosabbaknak fizikálisan” – mondta a vezetőedző a vrck.hu-nak. „Ilyen iramban szeretnénk forgatni a csapatot a szezon során, hogy mindenkinek meglegyen a lehetősége a fejlődésre.”

A Vegyész a harmadik helyen zárta a kétnapos megmérettetést. Toma Sándor Surányi Istvánra és Banai Mátéra nem számíthatott kisebb sérülés miatt, viszont a még klubnélküli Szabó Dávid helyet kapott a keretben, ahogy a fiatal Budai Balázs is.

„Senkire sem tudok rosszat mondani, mindenki odatette magát, talán szombaton egy kicsit félénkebben játszottunk a kelleténél” – értékelte a hétvégén történteket Toma Sándor. „Csányi Tamás és Kozsla Ádám centerposzton jól kiegészítették Banai Mátét, de tudják, technikailag még tovább kell fejlődniük. Toronyai Miklós rutinja sokat számít feladóposzton, míg Török Roland fiatalos lendületével tett hozzá a csapat játékához, nem is eredménytelenül, hiszen különdíjat is kapott. Liberóposzton Bene Róbert mezőnyben jeleskedett, míg Dudás Tamás nem csak fogadásban, de ütésben is jól szállt be a játékba, ha posztot kellett váltania.”

Toma Sándor úgy véli, a nyitásfogadás kulcskérdés lehet a szezon folyamán, éppen ezért Árva Milántól és Kovács Zoltántól sokat vár idén. Rájuk természetesen támadásban is számít a szakember, ahol az egyik legponterősebb játékosa Juhász Péter lehet – már ha a fogadások olyan minőségűek lesznek, hogy a centert játékba tudják hozni.

Tóth Milán