Eperjesi arany, Vegyész-bronz a hazai kupán

A VK Mirad PU Presov nyerte az I. KolorCity Nemzetközi Röplabdatornát, miután a vasárnapi döntőben 2-0 arányban legyőzte a VK Spartak Komárnót. A bronzérem a Vegyész RC Kazincbarcikáé lett, miután a hazaiak három szettben fektették két vállra a U Cluj csapatát.

A délelőtt folyamán a Presov a Kazincbarcikát, a Daniel Oravec edző irányította Komárno pedig a Kolozsvárt győzte le az elődöntőben, így a szlovák együttesek az aranyért szállhattak harcba, míg a Vegyész és a Cluj a harmadik helyért csatázott. Végül a Presov nyerte meg a tornát, a VRCK pedig a harmadik lett.

A díjakat Kazincbarcika alpolgármestere, Klimon István adta át, aki megköszönte a csapatok részvételét, hiszen a KolorCity a röplabdatornának köszönhetően még színesebb lett. Két vegyészes is kapott különdíjat: a nyáron szerződtetett Török Roland csapata legjobbja lett, míg Szabó Dávid a legeredményesebbnek járó címet kapta meg. A presoviak közül Michal Cerven, a komáromiaknál pedig a Marek Patúc érdemelte meg a legjobbnak járó díjat.

I. KOLORYCITY NEMZETKÖZI RÖPLABDATORNA, VASÁRNAPI EREDMÉNYEK
Első elődöntő: Vegyész – Presov 1-2 (25-23, 22-25, 13-15)
Második elődöntő: Komárno – Cluj 2-1 (23-25, 25-18, 15-10)

III. helyért: Vegyész – Cluj 2-1 (23-25, 25-23, 15-3)
Döntő: Presov – Komárno 2-0 (25-23, 25-17)

A Vegyész RC Kazincbarcika csapata az I. KolorCity Nemzetközi Röplabdatornán.
A Vegyész RC Kazincbarcika csapata az I. KolorCity Nemzetközi Röplabdatornán.