„Mindent megteszünk a továbbjutásért!”

Kedden a Vegyész RC Kazincbarcika az LV Sport Pénzügyőr SE-t fogadja a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, azzal a tudattal, hogy csak az aranyjátszma megnyerésével juthat tovább.

Múlt hét hétfőn a Pénzügyőr négy szettben nyert a címvédő ellen az első mérkőzésen, így három ponttal gazdagodott. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a budapestiek nyernek két szettet, bejutnak a fináléba, és hosszabbításra ebben az esetben nincs szükség. A Vegyész egyszer már nyert 3-0-ra a PSE ellen a mostani idényben, de az a bajnoki még október 4-én volt a Don Bosco Sportközpontban. Most egy hasonló eredményre lenne szükség, de maximum egy játszmát engedélyezhet Marek Kardos csapata az ellenfélnek. Ha ez sikerül, akkor jöhet a 15 pontig tartó aranyjátszma.

„Mindent megteszünk a továbbjutásért, amelynek az első lépése az, hogy nyerjük meg a meccset három vagy maximum négy szettben” – mondta a játékosként két Bajnokok Ligája négyes döntőben is pályára lépő szakember, aki edzőként Challenge Kupát nyert. „Én, mint edző, a legelső labdaérintéstől látni akarom a győzteseket, az oroszlánokat a pályán, enélkül nem lehetünk eredményesek. Emellett a szurkolóinkat is vissza kell szereznünk magunk mögé, de amennyiben harcosak és elszántak leszünk, rajtuk semmi nem fog múlni.”

A 18:30-kor kezdődő találkozóra a belépés díjtalan.

(Fotó: vrck.hu archív/Muzslay Péter)