Öt szettben nyert a PSE, a Vegyész a bronzért játszhat

Az LV Sport Pénzügyőr SE jutott a Magyar Kupa döntőjébe, miután a Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként 3-2-re nyert az elődöntő visszavágóján.

Jól és harcosan kezdett a Vegyész, azonban kilencnél egyenlíteni tudott a Pénzügyőr, majd a vezetést is átvette (9-12). A különbség folyamatosan nőtt a csapatok között, majd Marek Kardos vezetőedző bizalmat szavazott Gebhardt Norbertnek és Blázsovics Péternek, akik beállásával javult a játék képe, de az első játszma így is a vendégeké lett (20-25, 0-1). Szalai Szabolcsék lendülete megmaradt (5-8), végig kézben tartották a játék irányítását, és miután a második játszmát is behúzták, eldőlt a lényegi kérdés: a budapestiek jutottak a döntőbe, míg a kazincbarcikaiak a bronzmeccsre készülhetnek február 16-án az Érd Arénában (21-25, 0-2).

Innen papíron már semmi tétje nem volt a mérkőzésnek, melyet végül a Pénzügyőr nyert öt szettben. A mezőny legeredményesebb játékosa Gebhardt N. volt 18 ponttal.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 2-3 (-20, -21, 21, 20, -12)
Don Bosco Sportközpont, 400 néző. V.: Árpás, Szabó.
VRCK: Páez 1, Milev 11, Macko, Szabó 1, Németh 7, Juhász 9. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 9, Toronyai 3, Gebhardt N. 18, Banai 6. Vezetőedző: Marek Kardos.
PSE: Magyar, Szalai 12, Rása 14, Kovács Z. 15, Vitjuk 7, Flachner 9. Csere: Bán (liberó), Kiss 1, Takács 6, Kovács S. 2, Tordai 3, Kecskeméti 3, Lassu (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Továbbjutott a PSE, kettős győzelemmel.

Marek Kardos: Ismét gondjaink akadtak a támadások befejezésével, az elmúlt négy meccsünkön ez rendre így volt, és azt is láthatja mindenki, hogy főleg a pálya jobb szélén vagyunk gyengék. Jó alternatívát jelenthetnek a fiatalok, akiknek köszönöm a játékot, mert jól szálltak be. Ellenfelünk jól nyitott, kiszámíthatóvá tette a játékunkat.

Jókay Zoltán: Nem tervezgettünk előre, hogy melyik szettet kell megnyernünk, mi kemény játékra számítottunk, és azt is kaptuk. Megijedtem az elején, amikor négy ponttal is elhúzott a Kazincbarcika, de sikerült felállnunk, ez pedig kellő erőt adott a folytatásra.

(Fotó: vrck.hu)