KEK: az utolsó idegenbeli mérkőzés következik

Péntek 19 órától az osztrák Zwettl városában lép pályára a Vegyész RC Kazincbarcika a Közép-európai Kupa 9. fordulójában. Az ellenfél az Union Raiffeisen Waldviertel lesz.

A két csapat őszi meccsén az „északiak” – merthogy ez a beceneve az osztrák gárdának – 3-1-re nyertek Kazincbarcikán, míg a tavalyi szezonban a VRCK győzött 3-2-re, ugyancsak a Don Bosco Sportközpontban. Zwettl-ben még soha nem játszott a Vegyész, legalábbis ebben a csarnokban, hiszen a létesítmény öt éve készült el.

A sárga-kékek az ötödik helyen állnak a MEVZA sorozatában hét ponttal, míg a Waldviertelnek kilenc egysége van – a Mladost Zagreb ellen úgy kaptak három pontot, hogy a horvátok nem utaztak el az összecsapásra. Az utolsó fordulóban az osztrákok Zágrábba látogatnak, és jó eséllyel nyerni fognak, a múlt héten ugyanis elképesztő sérüléshullám ütött be a Mladostnál, öten is kidőltek a sorból (!) a meghatározó játékosok közül.

A Vegyész majd a Bajnokok Ligája-főtáblás ACH Volley Ljubljanát fogadja a záró körben, így ha nyerne is Ausztriában Marek Kardos legénysége, egyáltalán nem biztos, hogy az URW előtt tud maradni. A szlovák szakember számára azonban az a legfontosabb, hogy a hátralévő két KEK-meccsen jó játékkal rukkoljanak elő.

„Nem is a győzelem a legfontosabb, hanem az, hogy jól játsszunk, olajozottan működjön ismét a gépezet” – fogalmazott Kardos honlapunk érdeklődésére. „Újra meg kell tanulni nyerni, de ahhoz előbb jól kell játszani, mert ha megy a játék, nagyobb az önbizalom és a siker is könnyebben jön.”

A VRCK játékosai csütörtök este edzettek egyet a mérkőzés helyszínén, míg péntek délelőtt egy kisebb csarnokban mozogtak. A találkozó 19 órakor kezdődik, élőképes közvetítés nem lesz.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Final video session before our game against 🇦🇹 @urw.volleyball, the match will start at 19:00. #HajráVegyész #Volleyball #österreich #VRCK

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,

(Fotó: vrck.hu archív)