Miskolcon kezdünk a Magyar Kupába

Kedd este a Magyar Röplabda Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa sorsolását, és a Vegyész RC Kazincbarcika az 1. fordulóban a MEAFC gárdájával fog megmérkőzni Miskolcon.

A kupába 14 csapat nevezett, a Vegyésznek már a nyolcaddöntőben is pályára kell lépnie, ellenben a tavalyi döntősökkel, a címvédő Fino Kaposvárral és a Kecskeméti RC-vel.

A VRCK-ra mindössze egy félórás út vár, hiszen Miskolcra kell utaznia. A találkozót viszont egyáltalán nem veheti félvállról Toma Sándor együttese, a MEAFC-ban ugyanis hemzsegnek azok a játékosok, akik néhány éve még a barcikaiak keretét erősítették: Bagó László, Csizmadia János, Germuska Péter, Kiss Péter és Tóth Milán is a miskolciakkal készül.

Amennyiben sikerrel veszi együttesünk a nyolcaddöntőt, úgy a negyeddöntőben a Felsőváros-MÁV Előre SC – Szolnoki Főiskola RKSI párharc győztesével találkozik.

A nyolcaddöntőket legkésőbb november 30-ig, a negyeddöntőket december 31-ig, az elődöntőket pedig január 31-ig kell lebonyolítani. Az azonos osztályú csapatok két összecsapáson döntik el a továbbjutás sorsát, míg a különböző osztályú klubok esetében az alacsonyabb bajnokságban szereplő gárda pályaválasztásával egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
DEAC – Pénzügyőr SE
SZTE EHÖK SE – MAFC-BME
PTE-PEAC C-Doki – Sümegi Röplabda Egyesület
Felsőváros-MÁV Előre SC – Szolnoki Főiskola RKSI
Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club – Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika
Kertvárosi Sport Egylet – Dunaferr SE

A FÉRFI NEGYEDDÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI (ágrajz szerin):

DEAC/Pénzügyőr – SZTE/MAFC
PTE/Sümeg – Kecskemét
Felsőváros/Szolnok – MEAFC/VRCK
Kertváros/Dunaferr – Kaposvár

tm (főcímkép: sport365.hu)