Most kezdődik a java: bajnoki elődöntő, beharangozó!

Szombat este 18 órától megkezdődik a Vegyész RC Kazincbarcika és a Pénzügyőr SE számára is a három győzelemig tartó bajnoki elődöntő. A borsodiak kezdhetnek otthon, viszont a Magyar Kupa-ezüstérmes fővárosiak ellen nem mehetnek biztosra, idén ugyanis még nem tudták őket megverni.

Budapesten 3-1-re, Kazincbarcikán 3-2-re nyert az alapszakaszban a Pénzügyőr a Vegyész ellen, így Weczera Csaba legénysége jól tudja, hogyan lehet legyőzni a riválist. Csakhogy a borsodiak úgy tűnik, tettek azért, hogy korábbi renoméjukat visszaállítsák az ellenfelek és szimpatizánsaik szemében: hétfőn és kedden ugyanis Közép-európai Kupa-meccseket nyert a gárda 3-1-re és 3-0-ra a Kamnik és a Kastela ellen.

„Örülök, hogy két győzelemmel sikerült a bajnoki playoffra hangolni, és érzem a játékosokon, hogy újra bíznak magukban” – mondta pár napja a vrck.hu-nak Daniel Oravec vezetőedző. És valóban, a hit, a magabiztosság nagyon fontos, hiszen a Pénzügyőr egész szezonban duzzadt az önbizalomtól, köszönhetően a remek MK-szereplésének is. Ha ebben a Vegyész felveszi a küzdelmet, a pályára pedig harcos, jó kedvű játékosok fognak pályára lépni, megfordíthatják a szerencséjüket a hazai porondon is.

A budapestiek a rájátszás első körében a HÉP-Kecskeméti RC-t búcsúztatták, a két győzelemig tartó párharc második felvonását az alföldi településen elveszítettek. A sorsdöntő, Kőér utcai mérkőzést viszont két szoros és egy sima szettben 3-0-ra megnyerték – azt az összecsapást a VRCK játékosai és vezetősége is a helyszínen tekintette meg.

A Vegyész a Don Bosco Sportközpontban játssza hazai mérkőzéseit 18 órától, míg a Pénzügyőr a Kőér utcai csarnokban fogadja a borsodi csapatot 20 órától, illetve, ha szükséges, akkor a negyedik mérkőzésen 18 órától.

A Vegyész – Pénzügyőr bajnoki elődöntő mérkőzései
Március 4., 18:00, Kazincbarcika
Március 8., 20:00, Budapest
Március 10., 18:00, Kazincbarcika
Március 12., 18:00, Budapest – ha szükséges
Március 14., 18:00, Kazincbarcika – ha szükséges

A másik ágon a Fino Kaposvár 1-0-ra vezet az Openhouse Szolnoki RKSI ellen, az első mecset a somogyiak 3-0-ra nyerték odahaza.

tm