Mladost Kastela – Vegyész 0-3

Győzelemmel zárta a Vegyész RC Kazincbarcika a Közép-európai Kupa (MEVZA Kupa) idei kiírását, miután kedden legyőzte a sereghajtó horvát Mladost Ribola Kastelát 3-0-ra (21, 14, 18) a szlovéniai Kamnikban. Együttesünk a nyolcadik helyen zárt hat ponttal, két győzelemmel és hat vereséggel.

MEVZA KUPA, 4. TORNA, 2. MÉRKŐZÉS
Mladost Ribola Kastela (horvát) – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-21, -14, -18)
Kamnik, 100 néző. V: Viktoríni-Lisá, Královic (szlovákok).
Kastela: Peric 1, Giljanovic 3, Dirlic 14, Polchlopek, Ruiz 7, Ljaftov 12. Csere: Pervan (liberó), Glaurdic, Tomic, Visic. Vezetőedző: Ivan Rancic.
Vegyész: Toronyai 1, Borovicsanin 11, Banai 3, Árva 18, Januzovics 10, Juhász 8. Csere: Dudás (liberó), Kozsla, Kecskeméti. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Az eredmény alakulása, I. szett: 6-8, 13-16, 19-21. II. szett: 3-8, 10-16, 13-21. III. szett: 3-8, 10-16, 14-21.

RIPORT

A hétfői napon még nem játszott kifejezetten jól a Vegyész, ennek ellenére meglepetésre 3-1-re nyerni tudott a házigazda Calcit Volleyball Kamnik ellen. Kedden viszont már 60 százalék feletti teljesítménnyel fogadott, és közel ilyen mutatóval is támadott. Az első szettben a Kastela jól tartotta magát, de vezetni nem tudott, folyamatosan három-négypontos távolságból követte a Vegyészt (21-25, 0-1). Árva Milán ismét ponterősen játszott, 17 alkalommal támadásból, egyszer pedig nyitásból volt eredményes, de Nebojsa Januzovics és Djordje Borovicsanin is két számjegyű értékig jutott. A második felvonásban a magas horvát csapat messze tudása alatt teljesített (14-25, 0-2), de a harmadikban is nehezére esett tartani a lépést a Vegyésszel. A jól nyitó és támadó borsodiak hat-hat ásszal és blokkal zártak, és szettveszteség nélkül nyerték idei utolsó MEVZA-meccsüket (18-25, 0-3).

A mérkőzés után telefonon értük el Daniel Oravec vezetőedzőt, aki a következőket mondta honlapunknak: „A Kastela egy más szerkezetű gárda, mint a Kamnik volt, így egy teljesen más összecsapás várt ránk. Miután alkalmazkodni tudtunk hozzájuk, magabiztosan játszottunk, a szetteket megérdemelten nyertük. Örülök, hogy két győzelemmel búcsúztunk az idei sorozattól. Most már jöhet a bajnoki elődöntő, a párharcot önbizalommal, magabiztosan várjuk, és látom a játékosokon, hogy hisznek magukban.”

A VRCK két győzelmét az utolsó két mérkőzésén szerezte, így a nyolcadik lett a kilenccsapatos MEVZA Kupában.

Szombaton 18 órától a Vegyész a Pénzügyőr SE-t fogadja a bajnoki elődöntő első felvonásán.

tm (főcímkép: tm – archív)