Motiváltan, felszabadultan: így várjuk a döntőt – előzetes

Kilenc év eltelte után csütörtökön ismét bajnoki döntőt játszhat a férfi röplabdabajnokságban a Vegyész RC Kazincbarcika. A játékosok motiváltak, és teher sincs rajtuk, mert a kitűzött célt már teljesítették.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FINO KAPOSVÁR – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
2016.04.21, Kaposvár, Városi Sportcsarnok. Belépő: ingyenes.
Jv-k: Adler, Bátkai-Katona.

A szezon előtt a klubvezetés nem titkolta, magyar bajnoki és kupadöntőt kell játszania Toma Sándor legénységének a 2015/16-os kiírásban. A kupában egy lépéssel korábban elvérzett az együttes, viszont a bajnokságban sikerült beverekednie magát a legjobb kettőbe, feledtetve ezzel az MK-botlást. A vezetőedző a Kecskemét ellen megnyert elődöntőt követően elmondta, „Innentől kezdve felszabadultan játszhatunk, mert a célt teljesítettük.”

Kovács Zoltán, klubunk egyik legrutinosabb játékosa már akkor is tagja volt a Vegyésznek, amikor az 2003-ban, 2004-ben és 2006-ban megnyerte az NB I-et. Az azóta hivatásos tűzoltóvá váló Kovács a boon.hu-nak elmondta, papíron jobb csapat a Fino Kaposvár, de a Kazincbarcika is nyerni szeretne a döntőben.

„A kaposváriak picivel többet pihentek tőlünk, hiszen hamarabb túljutottak a Dágon, mint mi a Kecskeméten” – fogalmazott a nyitásfogadó-ütő. „Az erejüket nem kell különösképpen ecsetelni, és az ott zajló szakmai munkát sem, amire Demeter György személye a biztosíték. Kemény szerváik vannak, a keretük kilencven százaléka felugrásból nyit, támadásbefejezésben kiemelkednek a honi mezőnyből. Amikor náluk voltunk nemrég tévés találkozón, Dávid Zoli remekelt, az lesz az egyik kulcs, hogy őt mennyire tudjuk semlegesíteni. A teher inkább rajtuk van, viszont óriási bennünk a bizonyítási vágy.”

Demeter György, a címvédő vezetőedzője a Fino hivatalos oldalával osztotta meg gondolatait az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharca előtt.

„Edzünk és videózunk, és nagyon bízom benne, hogy a legjobb formánkat mutatjuk majd a finálé mérkőzésein” – idézi a kaposvarvolley.hu az egy szezon Kazincbarcikán is megfordult sikeredző. „Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon jó a Vegyész játékosállománya, és minden bizonnyal nagy lendületet ad nekik az is, hogy kilenc év után kerültek be újra a döntőbe. A szezon első részében meglepő botlásaik voltak, és nem jutottak be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, illetve nem tudták megszerezni a bajnoki alapszakasz második helyét. A rájátszásban azonban összeálltak, és végül elérték céljukat. A mi célunk egyértelmű: szeretnénk megvédeni bajnoki címünket, és remélem, hogy kitartó szurkolóink támogatásával meg is valósul ez a tervünk.”

A DÖNTŐ PROGRAMJA
1. mérkőzés, 2016.04.21, 19:00, Kaposvár, Városi Sportcsarnok (M4 Sport – élő)
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika

2. mérkőzés, 2016.04.23, 11:00, Kazincbarcika, Városi Tornacsarnok (M4 Sport – élő)
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár

3. mérkőzés, 2016.04.25, 20:00, Kaposvár, Városi Sportcsarnok (M4 Sport – élő)
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika

4. mérkőzés, 2016.04.28, ?, Kazincbarcika, Városi Tornacsarnok (ha szükséges)
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár

5. mérkőzés, 2016.05.01, ?, Kaposvár, Városi Sportcsarnok (ha szükséges)
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika

tm (Fotó: boon.hu / Kozma István)