A szurkolóknak is köszönhetjük, hogy fel tudtunk állni – Árva Milán

Nagy tettet hajtott végre a Vegyész RC Kazincbarcika csütörtök este, hiszen kilenc év után ismét döntőbe jutott a férfi röplabda NB I-ben. Árva Milánnal, a csapat fiatal ütőjével beszélgettünk, aki alig bírta dicsérni a szurkolókat.

„Nagyon jó érzés kimondani azt, hogy finalisták vagyunk, hiszen Kazincbarcikán ilyenre legutóbb kilenc éve volt példa” – fogalmazott a vrck.hu-nak Árva. „Rengeteg energiát fektettünk a Kecskemét elleni meccsekbe, megérdemelten jutottunk tovább. Csütörtök este volt is egy kis ünneplés, kiengedtük a feszültséget, ránk fért a szórakozás. Kaptunk is pár nap pihenőt, de vasárnap délután már egy átmozgató edzésen veszünk részt, és megkezdjük a ráhangolódást a döntőre.”

Ahogy közeledett a Vegyész a finálé felé, úgy egyre több szurkoló töltötte meg a csarnokot. Az első KRC elleni hazai meccsen is már sokan voltak, de ezt csütörtökön is sikerült felülmúlniuk a drukkereknek: telt ház előtt harcolta ki a VRCK a továbbjutást. Arról nem is beszélve, hogy a két idegenbeli meccsre is utaztak barcikaiak.

„Fantasztikus érzés volt ennyi szurkoló előtt játszani, és örülök, hogy egyre többen látogatnak ki a mi kis csarnokunkba” – folytatta a nyitásfogadó-ütő. „Konkrétan nekik is köszönhetjük, hogy Kecskeméten kettős-nullás hátrányról fordítani tudtunk. Rengeteg energiát adnak nekünk, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni. Remélem, hogy a döntőben még többen fognak nekünk drukkolni, még a csütörtökinél is jobb hangulatra számítok.”

A két és fél nap pihenő után a sárga-kékek egy laza edzéssel kezdik meg a felkészülést a címvédő Fino Kaposvár elleni párharcra, majd mindent beleadnak, hogy elhódítsák az aranyérmet.

„Mindent egy lapra feltéve fogunk nekivágni a párharcnak, mi is akarjuk az aranyérmet” – mondta Árva, majd hozzátette, vasárnapig pihenőt kaptak Toma Sándor vezetőedzőtől, ez idő alatt pedig igyekszik minél több időt együtt tölteni a szerelmével.

tm (Fotó: boon.hu / Kozma István)