Mudo: Nem lesz könnyű párharc, de megvan az esélyünk a továbbjutásra

Szombaton kiderült, hogy a Fino Kaposvár lesz a GreenPlan-VRCK ellenfele a bajnokság elődöntőjében, miután a somogyiak 3-1-re megnyerték a DEAC elleni párharcukat. Rodrigo Moraest, azaz Mudót, együttesünk centerét kérdeztük a Kistext elleni nyertes párharcról, valamint arról, mint vár az elődöntőben.

vrck.hu: Gratulálunk a négy közé kerülésért. Nehezebb mérkőzésekre készültek?
Mudo: Sokkal nehezebb meccsekre számítottam a Kistext ellen a negyeddöntőben. Jelenleg azonban a mi csapatunk  egységesebb és erősebb, és ennek köszönhetően szinte esélyt sem adtunk ellenfelünknek. Mentálisan és fizikálisan is erősebbek voltunk mind a három mérkőzésen, ezt jól mutatja, hogy még szettet sem veszítettünk.

Mi volt a kulcs ehhez a jó teljesítményhez?
A fentebb említettek számlájára tudom ezt írni, nagy fegyvertény, hogy nem veszítettünk egyetlen játszmát sem. Megvolt a célunk, az, hogy a négy közé jussunk a lehető leggyorsabban, az pedig külön öröm, hogy kilenc szettben hoztuk le.

Nehezebb összecsapások következnek az elődöntőben?
Azt hiszem, jó esélyünk van a döntőbe kerülésre, persze ehhez a Kistext ellen megmutatott erényeinkre még rá kell tudni pakolni. Erősnek kell lennünk taktikailag is, és bár nem lesz egy könnyű párharc, de megvan az esélyünk a továbbjutásra.

Az öltözőben milyen a hangulat, így, hogy már a négy közé jutott a csapat?
Jó közösséget alkotunk, remek a hangulat az öltözőben, mindenkiben ott a bizonyítási vágy, ami még erősebbé tesz bennünket. Annak azért most örülök, hogy az edzőnk adott nekünk két nap szabadot, így ugyanis több idő jut a regenerálódásra, valamint egy kicsit jobban meg tudtam ismerni Budapestet a feleségemmel.

A Fino Kaposvár elleni párharcnak egyelőre nincs kezdési időpontja, hiszen a folytatás függ attól, a MAFC-BME vagy a Kecskeméti RC lesz még a négyes tagja. Amennyiben a MAFC jut a négy közé, úgy április 2-án, kecskeméti továbbjutás esetén pedig tíz nappal később kezdődik az elődöntő. Ennek oka az, hogy a Kecskemét keretében vannak olyan fiatal játékosok, akik április elején Európa-bajnoki selejtezőn vesznek részt.