Mudo: Történelmet írhatunk

Nincs gondja a beilleszkedéssel Rodrigo Moraesnek, azaz Mudónak, hiszen volt már korábban a Vegyész RC Kazincbarcika játékosa, és mivel elég jól ismeri már egymást a keret, szerinte eredményes is lehet idén.

„Egyelőre még azért próbálok visszarázódni, de igencsak segítőkészek a társak, szóval ez megkönnyíti a dolgomat. Alkalmazkodó típus vagyok, szóval nem lesz probléma a beilleszkedéssel, az elfogadtatással” – mondta honlapunk érdeklődésére a rutinos center, aki elismerte, sokat kell dolgozniuk a következő hónapokban a sikeres szereplésért cserébe. „Sok mindenkit ismertem már, érdeklődtem a még ismeretlen csapattársakról, és szerintem egy nagyon erős társaság jött most össze. Remélem, hogy ebben az idényben történelmet írhatunk, mert a feltételek adottak, most már csak rajtunk múlik, mit hozunk ki magunkból.”

Sokat változhatnak az erőviszonyok az Extraligában, de idén is kiegyensúlyozott bajnokságra kell készülni. A Pénzügyőr, a Fino Kaposvár, a MAFC-BME, a Kecskeméti RC és a Kistext SE is alaposan megerősítette keretét, míg egyelőre a Dunaújvárosi KSE és a Debreceni EAC fekete lónak számít.

„Ugyan erős bajnokságnak ígérkezik a mostani, bízom abban, hogy mi tudunk majd profitálni a végén abból, hogy viszonylag jól ismerjük egymást. Szép emlékeket, címeket szeretnénk szerezni, és nem csak saját magunknak vagy a klubnak, hanem a szurkolóknak is, hogy büszkék legyenek ránk” – zárta gondolatait Mudo.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)