Toronyai: A legfényesebb érmekért küzdenénk

A héten megkezdődött a munka az ötszörös magyar bajnok és háromszoros Magyar Kupa-győztes Vegyész RC Kazincbarcikánál, és talán még korai megfogalmazni a célokat, egy biztos: Toronyai Miklós vezetőedző a legfényesebb érmekért küzdene.

A Vegyész kerete ugyan változott a nyáron, de zömében olyan játékosok érkeztek, akik már játszottak a sárga-kékek szerelésében. Szabó Dávid például a klub saját nevelésű játékosa, senkinek nem kell bemutatni, ahogy a Kazincbarcikán az ötödik szezonjára készülő magyar válogatott játékost, Blázsovics Pétert sem. Rodrigo Moraes, azaz Mudo 2020-ban néhány hónapot szintén eltöltött a VRCK-nál, a két fiatal érkező, Péter Benedeknek és Miklósi-Sikes Zétény pedig csak 19 illetve 18 évesek.

„Dávid mentalitására, akaratára és hozzáállására nagy szükség van az öltözőben valamint a pályán, míg Mudo teljesen más stílust képvisel, mint az előző évi légiósunk centerposzton” – árulta el Toronyai. „Blazso szervában és fogadásban nagyon stabil, rendkívül hasznos röplabdázó, aki szerintem támadásban többet tud majd hozzátenni a játékhoz, mint légiós elődje. A válogatott nyári meccsein is voltak jó mérkőzései, ami biztató. Annak pedig külön örülünk, hogy Lukasz Ciupával sikerült megegyezni a folytatásról, mert beleillik a csapatba, mentálisan is képzett röplabdázó, nem mellékesen ponterős és remekül szervál. Meg kell említeni a fiatalokat, így az érkezőket is, Benedeket és Zétényt, akik lehetőséget fognak kapni a bizonyításra.”

Az edzőmérkőzések már szervezés alatt vannak, szlovák és román ellenféllel is egyeztetett már a Vegyész, illetve egy hazai tornát is szeretne klubunk rendezni. Augusztus végétől, szeptember legelejétől játszanának Toronyaiék, hiszen a bajnokság csak október derekán kezdődik. Mivel az ellenfelek többsége még nem tett hivatalos bejelentést a keretét illetően, illetve vannak csapatok, akik nem tudnak teljes létszámban dolgozni, az esélyekről nehéz bármit is mondani.

„Számunkra mindenképpen pozitívum, hogy már az első edzéstől együtt készülhetünk, tizennégy játékossal, kiegészülve még több fiatallal” – szögezte le vezetőedzőnk. „Korai talán még a célokról beszélni, de mi minden évnek úgy indulunk neki, hogy érmeket szeretnénk szerezni. Én szerintem van olyan keretünk, amivel akár a legfényesebb medáliákért is küzdhetünk. A Challenge Kupában is nyernénk meccseket, és talán az már most kimondható, habár első ellenfelünk még erősíthet, hogy az osztrák Ried ellen mi vagyunk az esélyesek.”