Műtét vár Szabó Dávidra

Az egész szezonja kimaradhat Szabó Dávidnak, a Vegyész RC Kazincbarcika saját nevelésű átlójának – ezt a 30 éves röplabdázó árulta el egy interjúban.

A legutóbbi idényt Romániában és Szerbiában teljesítő Szabó már régóta küzd a jobb vállával, a beavatkozás az orvosi vizsgálatok alapján nem várhat tovább. 

„A közeljövő feladata az, hogy meg kell műteni, műttetni a jobb vállamat” – mondta Szabó az Észak-Magyarországnak adott interjújában. „Hosszabb ideje szenvedek vele, kezelgettem már több módon, azonban egy nemrég elvégzett vizsgálat után az volt a szakvélemény, hogy olyan gondok vannak, amiket operáció nélkül nem lehet rendbe hozni. Reményeim szerint erre a bevatkozásra július végén, augusztus elején sor kerülhet. Mivel egy ilyen műtétet követően a rehabilitáció hat-kilenc hónap, ezért biztos, hogy a következő szezonban nem fogok játszani, pillanatnyilag úgy néz ki, hogy az első csapat stábjában kapok helyet. Majd meglátjuk, hogyan alakul a rehabilitációm, a kezelőorvosom szerint az is benne van a pakliban, hogy nem térhetek vissza játszani, de az is, hogy igen. Remélem, utóbbi valósul meg, hiszen egyrészt fiatal vagyok, másrészt nagyon szeretek röplabdázni.”

A teljes interjú itt olvasható el.