Extraliga: szeptember 18-án kezdődik a bajnokság

Hivatalossá vált, szeptember 18-án indulnak a férfi röplabda Extraliga és NB I Liga küzdelmei. A 21 fordulós alapszakasz március első hetében ér véget, majd néhány nap múlva már indulnak is az elődöntők, kvalifikáló körök.

Korábban már írtunk a bajnokság lebonyolításáról, de összegzésképpen: a hét extraligás csapat – itt szerepel a Vegyész RC Kazincbarcika is – háromszor találkozik egymással. A 21 fordulót követően kialakul az alapszakasz végeredménye, és az első négy automatikusan elődöntős, míg az ötödik, hatodik és hetedik az NB I Liga legjobbjaival játszanak kvalifikáló kört. A Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) döntése értelmében minden bajnokságot be kell fejezni április 18-ig.

A hivatalos meccsnapoknak a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) a pénteket jelölte meg, mint írják: „A mérkőzéseket a Versenynaptárban megjelölt napokon lehet lejátszani. Ettől eltérni csak rendkívüli esetben, a 2 csapat elektronikus úton történt megállapodása után a VB engedélyével lehet. Televíziós közvetítés esetén a központi egyeztetést követően a csapatok írásban rögzített, elektronikus úton megküldött hozzájárulása és a VB jóváhagyása szükséges.”

A mérkőzéseket Mikasa labdákkal fogják játszani a csapatok, eddig a Gala volt használatban. A Magyar Kupa küzdelmei októberben kezdődnek, és ennek a hónapnak a végéig lehet pályázatot beadni a döntő rendezésére. A kupadöntő a tervek szerint február 20-án vagy 21-én lenne. 

A röplabda-szezont egyébként az U15-ös korosztály fogja elkezdeni, ők már a szeptember 12-i hétvégén pályára lépnek.